Danseakademiet er beriget med Isabella Harritz

6. september 2019 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Isabella Harritz er et nyt ansigt ved Sønderjyllands Danseakademi og med hende som ny danseinstruktør bliver den klassiske ballet beriget med inspiration fra moderne dans.

Den 26-årige danser og koreograf er vokset op i Skive og har siden sin barndom og ungdom elsket at udtrykke sig gennem dans. Det førte hende tidligt ud i verden blandt andet til dansekompagnier i Amsterdam, København, Holstebro og Berlin, hvor hun i dag har base, skriver danseakademiet.

Nu deler Isabella Harritz ud af sin store erfaring som danser to dage om ugen i Sønderjyllands Danseakademi i Sønderborg. Her underviser hun de yngste elever på ællingeholdet i klassisk ballet, mens de ældste elever bliver introduceret for moderne dans.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er endda blevet tid til at oprette et hold for voksne, som starter torsdag den 19. september kl. 19:30.

Der er stadig ledige pladser på voksenholdet, så hvis du elsker at danse og røre dig til skøn musik fra film som Fame og Step Up, så er voksenballet lige noget for dig!

Moderne dans inspirer det klassiske

Den klassiske ballet er stadig den primære udtryksform på Sønderjyllands Danseakademi.

”Men den moderne dans er en form, som vi hilser velkommen, fordi den er med til at styrke elevernes fysik og udtryk gennem dans”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det forsikrer Danseakademiets mangeårige leder og grundlægger Melissa Mathies, der selv har en baggrund som professionel balletdanser ved Den Kongelige Ballet i København.

Eleverne er begejstrede for Isabella Harritz

De yngste elever stimler sammen omkring Isabella Harritz før timen for at få hjælp til at samle knolden i håret og få rettet på balletskoene. Isabella hjælper hver enkelt på sin stille og rolige facon og viser en enorm tilstedeværelse. De ældste elever er glade for den kreative og personlige tilgang til dans, som Isabella Harritz sætter i højsædet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Jeg forsøger at skabe en sjov og fri atmosfære og hjælper eleverne til at finde deres eget udtryk i dansen”, siger hun.

Koreografi skabt til Danseakademiets elever

Ved siden af jobbet som danseinstruktør i Sønderborg er Isabella Harritz aktiv som danser og koreograf. Sammen med sin kæreste, som er komponist, har hun allerede i sidste sæson skabt en forestilling til Danseakademiets elever. Forestillingen hedder ‘Vokseværk’ handler om barndommens forskellige udviklingsfaser og hvordan vi både oplever medgang og modgang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forestillingen blev opført i en udsolgt sal på Alsion i forbindelse med Sønderjysk Pige- og Drengekors 25 års jubilæum i maj måned og til Store Balletskole Dag på Det Kongelige Teater i København i marts.

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...