Mindehøjtidligheden den 5. maj bliver ikke offentlig

29. april 2020 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Mindehøjtideligheden tirsdag 5. maj gennemføres med stærkt reduceret program på grund af Corona-smittefare.

Programmet er skåret ned til et minimum og den traditionelle mindegudstjeneste i Christianskirken udgår, ligesom arrangement i år heller ikke er offentligt.

Det er 4. maj komiteen i Sønderborg, der er som en af de 19 foreninger i Kontaktudvalget, er ansvarlig for gennemførelse af mindearrangementet. Mindearrangementet, der ud over lægning af kranse og buketter i mindelunden ved Christianskirken, omfatter fire andre steder i byen, hvor 4. maj komiteen lægger buketter for at ære og mindes faldne frihedskæmpere, skriver 4. maj komiteen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter at der er indledt ved Christianskirken, lagt buketter ved den tidligere skydebane nær idrætshøjskolen, lagt buketter på Sct. Marie Kirkegård, afsluttes formiddagens program ved mindepladen, der nu er placeret ved Hotel Alsik.

Mindepladen for modtandsfolkene Svend Aage Peder Hansen og Peter Theodor Madsen, der faldt den 2. april 1945 efter et mislykket anslag mod tyske flådefartøjer på havnen, er placeret på arealet mellem MultiKulturhuset og Hotel Alsik. Mindepladen sad tidligere på HKS-bygningen på havnen, men blev taget ned i juni 2015, hvor havneområdet blev ryddet for at give plads til hotelbyggeri m.m.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!