Bosse4Brass væltede alperne med trompet-trutterier

26. februar 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Af Bosse4Brass:

Det lokale messingensemble Bosse4Brass er netop hjemvendt fra en tur fyldt med musik og karneval i Schweiz!
Orkestret var inviteret til at repræsentere Danmark ved det årlige “fasnacht” i byen Schaffhausen – og man kan roligt sige at det lille danske orkester fik en varm velkomst blandt de mange publikummer!

67 andre orkestre

Orkestret var det mindste ud af i alt 67 orkestre, men samtidig måske det mest populære orkester af dem alle.

Artiklen fortsætter under annoncen

På scenen i Alpelandet.

På scenen i Alpelandet.

Der var mange publikummer til alle orkestrets planlagte koncerter, både i byen og til de mere officielle arrangementer som fx “sumpfmeisterempfang” hvor orkestret var blevet udvalgt blandt alle de andre til at spille en koncert for de vigtigste kulturpersonligheder i Schweiz – Dette resulterede da også i en landsdækkende tv-optræden for orkestret.
Artiklen fortsætter under annoncen

Der var god stemning blandt publikum når orkestret gik på scenen og hver gang koncerterne startede blev orkestret præsenteret som “Danish Dynamite – The City of Schaffhausen proudly presents – Bosse4Brass.
– Vi mærkede en gæstfrihed og en utrolig varm velkomst blandt det schweiziske publikum, siger Lasse Sørensen;
– Vores musik var på mange måder anderledes end de andre orkestres – men jeg tror, at vores anderledeshed – og det at vi selvfølgelig var rejst helt fra Danmark gjorde, at publikum var ekstra vilde med os når vi gik på scenen.
Artiklen fortsætter under annoncen

Helt i front

 Orkestret havde også plads i fronten af det enorme karnevalsoptog gennem byen, hvor alle 67 orkestre, sammen med store paradevogne og div. dansere, gøglere osv. , spredte glæde blandt de mange tusinde publikummer i byens gader! … Det var et optog med fest, farver og ekstreme mængder konfetti i gaderne!
Orkestret modtog stor ros fra komitéen bag festen og dette resulterede da også i at orkestret fik overrakt en æresmedalje fra “Narrengesselschaft Schaffhausen – NGS” , der er en af de ældste komitéer i forbindelse med festen –  og samtidig også dem der har hjulpet orkestret med det praktiske omkring planlægning af turen til alpelandet!
Artiklen fortsætter under annoncen

– Det var en stor oplevelse at være med til festlighederne og vise at vi også kan spille festlig karnevalsmusik her oppe mod nord, siger Lasse Sørensen;
– Jeg kunne sagtens finde på at tage afsted en anden gang igen – og det ved jeg, at resten af orkestret også kan.
Så med ti koncerter og to optog i rygsækken kunne orkestret, trygt vende snuden mod Danmark igen. Trætte , men fyldt med minderne om en dejlig tur – og hovedet fyldt med truttende trompeter og store kostumer!
Artiklen fortsætter under annoncen

Tryk på knappen og se Lasse Sørensens billeder:Knap
8. maj 2024 Erhverv, Nordborg

Vindmølleparken i Lillebælt er et skridt tættere på

8. maj 2024 Erhverv

Projektet for Lillebælt Syd Vindmøllepark omfatter landanlæg i form af tre stationer og nedgravede kabler, der skal sikre tilslutning af VE-strøm til det overordnede elnet. Projektet har krævet, at der for hver af de tre stationer blev lavet et plangrundlag bestående af lokalplan, kommuneplantillæg og miljøvurdering af planerne. De tre stationer har således kørt i […]

Læs mere...