Vil i være værtsfamilie for en ung fra udlandet?

15. maj 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Der mangler værtsfamilier, som har lyst til at have en ung dreng eller pige boede i det kommende skoleår. De unge kan være mellem 15 og 18 år – og langt størsteparten er 16 år.

AFS's lokale ildsjæle, der selv har haft en ung boende.

AFS’s lokale ildsjæle, der selv har haft en ung boende.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Værtsfamilierne skal have et værelse til den unge, som glider ind og bliver en del af familien. Lidt som ens egne børn, siger Tove Lind. Værtsfamilien får ikke økonomisk støtte for deres indsats, men de får fornøjelsen af at være med til at give et ungt menneske en oplevelse for livet.

Under opholdet følger de unge timerne på en ungdomsuddannelse.

– Der er et rigtigt godt samarbejde mellem AFS Interkultur, som står bag opholdene, og Statsskolen, siger Tove Lind. De unge opfordres til at tage del i fritidslivet sammen med klassekammeraterne, så de får så mange indtryk som muligt af det liv, der leves af danske unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er unge fra hele verden, der kan benytte sig af AFS Interkulturs tilbud og det er især unge fra Thailand, Kina, Sydamerika og Italien, der foretrækker Danmark.

– 150 unge spredes rundt i landet og 4-6 af dem skal gerne opleve Sønderborg, siger Tove Lind til Sønderborg Nyt.

Står ikke alene

Det er ikke sådan, at værtsfamilierne bare får et ungt menneske ind af døren og alle så bare håber, at det bliver en succes ud over alle grænser.

– AFS’s lokalforening er hele tiden i nærheden og vi er klar med gode råd og hjælp, siger Tove Lind. Hun og flere andre i foreningen har selv haft et ungt menneske boende, så de har masser af erfaringer at dele ud af. Hver værtsfamilie får en kontaktperson.Basic CMYK

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og jeg kan da lige fortælle, at jeg skal til bryllup i Portugal, hvor en pige, der boede hjemme hos os i et år, skal giftes, siger et af bestyrelsesmedlemmerne. Hun vil gerne understrege, at som værtsfamilie får man et tæt og livsvarigt forhold til den unge.

Egnede familier

Alle familier er egnede værtsfamilier og det er den enlige voksne også.

– Er der store børn, små børn eller slet ingen børn, så er det glimrende. Der skal være et værelse og så skal man have et åbent sind, siger Tove Lind. Hun er klar ved sin telefon – 2494 7913 – så de familier, der gerne vil være med til at give et ungt menneske den bedste oplevelse i Sønderborg, kan bare ringe. Samtalen med Tove Lind går mest ud på at aftale at mødes, så de kommende værter bliver helt sikre på, hvad det er, de er på vej til at sige ja til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere om AFS Interkultur: AFS-værtsfamilie