Flere danskere finder job i Tyskland

3. juli 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der findes ingen statistisk pålidelige tal på, hvor mange danskere der arbejder i Tyskland, men ifølge Regionskontor & Infocenter i Padborg er der tegn på, at flere og flere danskere har fundet job syd for grænsen.

Omkring 1200 danskere skønnes at pendle til job i Tyskland.

Omkring 1200 danskere skønnes at pendle til job i Tyskland.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi opsøges af stadig flere lønmodtagere fra Danmark, som har fundet beskæftigelse i Tyskland. Denne udvikling aftegnede sig i 2013 og har ikke været set før i det omfang, siger Peter Hansen, der er leder af Regionskontor & Infocenter.

Det er almindelige danske lønmodtagere som håndværkere, bagere og slagtere, der i stigende grad finder job i Tyskland, og det er der flere grunde til, skriver Flensborg Avis.

– At flere og flere danskere finder job syd for grænsen, skyldes dels den generelle arbejdsmarkedssituation, men også at jobcentrene i Danmark er blevet bedre til at informere om mulighederne syd for grænsen. Det har betydet, at danskerne har fået øjnene op for, at der er jobmuligheder i Tyskland, siger Peter Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...