Slesvig-Holsten købte for 2,64 milliarder i Danmark i 2013

8. august 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Slesvig-Holsten kaldes ofte for Tysklands port til Skandinavien – og det bekræftes i de nyeste tal for delstatens udenrigshandel i 2013. Her ligger Danmark som en klar nummer et med en samlet im- og eksport på lidt over 4.1 milliarder euro, skriver Flensborg Avis.grænse

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvig-Holsten importerede for 2,64 milliarder fra Danmark, mens der blev eksporteret for 1,4 milliarder euro. Den største post er kødprodukter.

– Det hænger sammen med, at der er flere store danske virksomheder inden for kødbranchen, der har afdelinger i Slesvig-Holsten. Det drejer sig for eksempel om Danish Crown, fortæller Thomas Wesemann, der er ekspert i udenrigshandel ved Industri- og Handelskammeret i Flensborg.

Han betoner også, at der er et godt logistisk net over grænsen, som gør det let i Nordtyskland at importere kød fra Danmark – og så er det jo en kendt sag, at vi i Danmark producerer langt flere svin, end vi selv kan forbruge.

Artiklen fortsætter under annoncen

.

28. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Flere end 130 gik for Scleroseforeningen

28. april 2024 Frivillige

Inge Buhl fra Augustenborg var iblandt de flere rnd 130, der søndag gik en tur på enten godt to eller godt fire kilometer for at støtte Scleroseforeningen, som havde arrangeret turen, You Go. “Vi meldte os mest af alt for at støtte. At vejret så var fantastisk og gjorde turen ekstra god, er en sidegevinst”, […]

Læs mere...