Alsion: Koncertsalen klinger af Hollywood

11. august 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

And the Oscar goes to…

Der kan også købes billet ved indgangen til Alsion.

Der kan også købes billet ved indgangen til Alsion.

Disse fem ord efterfulgt af først nervepirrende tavshed og så overrækkelsen af den lille, eftertragtede guld-purk har været virkelighed for flere af de komponister, der 29. august bliver spillet i Koncertsalen Alsion. NDR Radiophilharmonie og den prisvindende britiske violinist, Daniel Hope, fylder koncertsalen med klange fra filmbyens guldalder i koncerten ”Hollywood Sounds”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den aften fejrer Schleswig-Holstein Musik Festival filmmusikkens guldalder med nogle af de mest fornemme komponister fra første halvdel af 1900-tallet. Flere af aftenens værker er skrevet af Europas store talenter, der måtte skifte kontinentets filmmetropoler ud med Hollywoods studier, da nazisterne kom til magten.
I deres eksil skrev blandt andre Miklos Rózsa og Erich Wolfgang Korngold værker, der udstyrede dem med indtil flere Oscars. Publikum kan glæde sig til at rejse tilbage til dengang, Hollywood lyd var særligt imponerende.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kun filmmusik indtil Hitlers død

På programmet står blandt andet Korngolds kendte violinkoncert i D-dur. Han, der i grunden hånede filmkompositioner for at være mindre fin musik, havde svoret, at han ikke ville skrive andet end filmmusik, indtil nazisterne var slået. Violinkoncerten markerer hans første værk efter krigen, der ikke er filmmusik. Men årene som en af Hollywoods tunge drenge høres tydeligt i violinkoncerten.musik

Artiklen fortsætter under annoncen

Rozsa vandt tre Oscars for sin filmmusik. Den første fik han for tonerne til Hitchcocks film Spellbound. Den musik er med 29. august i Alsion.
På plakaten står desuden Dohnányis symfoniske minutter, Weills suite for violin og orkester samt Strawinskys gennembrudsværk ”Ildfuglen”. Alle tre slog ligeledes deres folder i Hollywood.
Schleswig-Holstein Musik Festival er en af Europas største og fineste musikfestivaler. Sønderborg Kommune og Koncertsalen Alsion har gennem en årrække samarbejdet med festivalen om koncerter i Alsion. Festivalens direktører og solister har flere gange rost koncertsalens særlige akustik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten starter klokken 20.

Billetter kan købes på www.sonderborgbilletten.dk