Guld til Sønderborgs Ashihara Karate

29. september 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag blev der holdt Nordic Open 2014 – Ashihara Karate. Randers Karate Skole var vært for stævnet hvor både danske, svenske og finske atleter deltog. Stævnet gav også en sidste mulighed for at finpudse form og teknik før VM i Ungarn.

Mange atleter med ambitioner om at deltage i VM var tilmeldt stævnet. Det resulterede i meget flotte og intense kampe. Shihan Kim Andersen samt Sempai Domenico d’Esposito fra Ashihara Karate Sønderborg var med til stævnet som dommere. Shihan Kim Andersen, ville afprøve de nye regler, som han har været med til at udforme. Sempai Domenico, ville finpudse dommerrollen før han skal afsted til Ungarn som VM-dommer.karate1

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt stævnedeltagerne var Simon Vilhelmsen og Joakim Færgeman fra Ashihara Karate Sønderborg. Joakim, som er kun 16 år gammel, deltog som junior kæmper i moderat knock-down. Moderat knock-down indebærer at modstanderen ikke må rammes med spark eller slag i hovedet der fører til bevidstløshed, men der må gerne sparkes og slås så kraftigt som man kan på krop og ben.

Den anden deltager fra Ashihara Karate Sønderborg, Simon, kæmpede efter knock-down regler, idet han nu er i voksen kategorien. Som de mere traditionele Kyokushin karate regler, inkluder Ashihara knock-down regler slag og spark med fuld styrke mod krop og ben, samt spark med fuld styrke mod hovedet. Man må ikke slå direkte mod hovedet, da det er en amatørsport. Ashihara adskiller sig fra Kyokushin ved at tillade at man kan gribe og kaste sin modstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette giver mere dynamiske og spetakulære kampe. Både Simon og Joakim fik nogle meget hårde kampe mod meget dygtige og erfarne

Her er Simon på toppen.

Her er Simon på toppen.

modstandere, som tidligere har deltaget i VM. Kampene var meget intense, men til sidst betalte alle de mange træningstimer sig tilbage. Det blev til en flot første plads til både Simon og Joakim i hver sin vægtkategori. Simon blev også kåret som bedste fighter i turneringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Både Simon og Joakim har trænet meget hårdt siden sommeren 2013 for at kunne deltage i graduering i sommeren 2014 , hvor de fik deres 1. Kyu bælte (det sidste bælte før det sorte bælte). Efter sommergradueringen fortsatte de deres træningsindsats, efter bare en 2 ~ 3 ugers pause, for at kunne være klar til Nordic Open.

En træningsuge er normalt opdelt i 2 timer med teknisk træning både tirsdag og torsdag, 1,5 time med Kata- og våbentræning fredag, 2 timer med teknisk træning søndag (hvor kun de høje grader må deltage) og 2 timer med kondi- og kamptræning mandag. Både Simon og Joakim har også trænet styrketræning om onsdagen. Det giver omkring 10 timers hård træning hver uge. Al træning og drengenes mentale styrke førte til 2 flotte første pladser. Stor Tillykke til Simon og Joakim og pøj-pøj til Simon til VM i Ungarn!

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...