ProjectZero: Hottere klima på de skrå brædder

25. februar 2015 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Under titlen “Verden i 0, klimaet ændrer sig – gør du?” iscenesætter godt 100 unge sangere, musikere og skuespillere fra Sønderborg den globale opvarmning på Sønderborg Teater 13. – 15. april. I stedet for at brøle ”Dommedag” ud over byens tage, tager de i stedet fat i Saint-Exuperys elskede klassiker, Den lille Prins.

Als Performanceakademi.

Als Performanceakademi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med et væld af flotte dragter, imponerende digital scenografi, Sønderjysk Pigekor, Sønderborg Musikskoles eliteelever samt Als Performance Akademi, skal budskabet om at nedbringe miljøbelastningen og CO2-udslippet formidles via kunst og videnskabelige facts, så det fænger et bredt publikum. Publikum bombarderes af utallige sanseindtryk, der skal give stof til eftertanke.

”Vi kommer ikke med en løftet pegefinger, og folk skal gå underholdt og ikke nedtrykte hjem. Det lægger vi meget vægt på. Men vi ser det som kulturens pligt at iscenesætte tidens store problemer og Sønderborgs ProjectZero-vision”, siger Marianne Müller Nielsen, projektleder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Publikum skal lege med

Publikum tages med på en rejse om det daglige ressourcespild og de klimaforandringer, vi er vidne til. Kan vi ændre CO2 udslippet? Hvor kan vi spare, hvad kan vi gøre?zero2

Arrangørerne er i fuld gang med at bygge overraskende momenter ind i forestillingen, hvor publikum kommer til at spille en aktiv rolle. Det kunne dreje sig om, at publikum skal tage stilling ved at hæve ja- eller nej-skilte. En anden ide går på, at publikum kan få indvirkning på mængden af lys på scenen ved at holde en motionscykel i gang.zero

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil prøve grænser af for publikum. Vi har netop været i London. Derovre har man tradition for, at publikum tager aktivt del. Man råber, når man er begejstret og kommer i det hele taget med sin reaktion på det, man ser og hører. Sådan noget gør vi ikke i Danmark, så det må vi prøve”, siger Marianne Müller Nielsen.

Hos instruktør Heidi Scheibye, der netop er færdig med at spille ”Den lille Havfrue” på Fredericia Musical Teater, fornemmer man tydeligt forventningens glæde til det forestående arbejde med prøver, kostumer og kulisser:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det bliver imponerende flot! Der bliver allerede nu arbejdet med forskellige kulisser så som Skraldeplaneten, Solplaneten, Naturplaneten og Isplaneten”, siger hun.