Regler for såkaldt affaldsjord er opdateret

6. marts 2015 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Jordregulativet fastsætter regler for, hvordan borgere, grundejere og virksomheder i hele Sønderborg Kommune skal håndtere jord, som er affald. Reglerne er lavet for at forebygge forurening, uhygiejniske forhold for miljø og mennesker og for at begrænse ressourceanvendelsen ved at fremme genanvendelse af affald.

De ændrede regler har lige været i høring og skal nu rundt om Teknik- og Miljøudvalget, inden de godkendes i Byrådssalen.

Det nye regulativ er en opdatering af en række ældre regulativer. Ændringen er primært en lovmæssig regulering, hvor der er en opsplitning mellem jord og øvrigt affald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Håndteringen af affaldsjord koster penge og det gør administration af ordningen også. Det sker gennem et gebyr på 11 kroner pr ejendom om året – og det hentes ind sammen med ejendomsskatten

 

 

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

Opsigelsen af tolkeaftalen giver en del bøvl

29. april 2024 Samfund

Opsigelsen af tolkeaftalen betyder, at Sønderborg Kommune snarest muligt skal gennemføre en ny konkurrenceudsættelse af tolkeydelser. Det tager tid, men processen er sat i gang. I mellemtiden giver det os en del bøvl i sagsbehandlingen, hvor vi skal ud og finde andre tolke for at få løst de konkrete opgaver, hvor der er behov for […]

Læs mere...