folkBALTICA: Et brag af en åbningskoncert

1. maj 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

folkBALTICA lover intet mindre end et brag af en oplevelse, når folkBALTICA åbner årets festival med en perlerække af folk-stjerner i Koncertsalen på onsdag 6. maj klokken 20. Topnavnene er det prisbelønnede stjernefrø Rune Tonsgaard Sørensen og dansk folks grand old man, Peter Uhrbrand.untitled

Artiklen fortsætter under annoncen

Førstnævnte modtog i 2013 Kronprinsparrets stjernedryspris og spillede efterfølgende i Sydney Opera House med sin gruppe, Dreamers Circus. Tidligere i år rømmede han og Den Danske Strygekvartet bordet ved P2 Prisen. Begge priser samt den stadigt voksende berømmelse får Rune især grundet evnen til og glæden ved at krydse grænserne mellem folkemusik og den klassiske musik, han er uddannet indenfor.

Årets åbningskoncert byder naturligvis på et gensyn med festivalens leder, Harald Haugaard, og festivalens

Artiklen fortsætter under annoncen

Her ses Haugaard med folkBALTICA Ensemblet i Alsion i fjor. Foto: Patricio Soto

Her ses Haugaard med folkBALTICA Ensemblet i Alsion i fjor. Foto: Patricio Soto

husorkester, folkBALTICA Ensemblet. Haugaard har særligt til lejligheden sammensat et allstars-band, der udgøres af Nikolaj Busk, Mikkel Grue og Sune Rahbek.

Artiklen fortsætter under annoncen

Åbningsfestivalen bærer tilnavnet ”Vesterhav/Østersø” og tager derfor sit publikum med ud på en musikalsk sørejse fra den Botniske Bugt over Norge til Nordsøen.

Billetter sælges på www.sonderborgbilletten.dk. Resterende billetter sælges i døren på koncertaftenen. Se mere på www.folkbaltica.dk.