Socialrådgiver: Sønderborg er på spanden

16. august 2015 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Personaleflugt. Sygemeldinger og elendig trivsel. Dårlig ledelse.

Minusserne står i kø, når en socialrådgiver, der tidligere arbejdede i Sønderborg Kommunes Børne- og Familieforvaltning udtaler sig anonymt til Ekstra Bladet. Hun siger videre, det var en lettelse for hende at komme væk fra Sønderborg Kommune.rådhus1

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ledelsen dikterede faste løsningsmodeller, så den sociale rådgivning, vi var uddannet til, var ligegyldig”, siger den pågældende til Ekstra Bladet.

Hun fortsætter:

“Sønderborg er virkelig på spanden. Ingen andre end nyuddannede socialrådgivere vil reagere på jobopslag. Den faglige erfaring er tynd og udvandet af personaleflugt og lange sygemeldinger som følge af stress og kæmpestore sagspukler. Stakkene med sager er dobbelt så store, som de må være. Man kommer aldrig i bund”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Dårlig trivsel betyder et utal af løse ender og det går ud over børnene”, siger socialrådgiveren.

Politikerne kendte forholdene

Politikerne kender til problemerne i forvaltningen, men tingene har fået lov til at sejle. Men nu har Arbejdstilsynet slået i bordet, skriver avisen.

Politikerne i det nuværende og det tidligere Byråd kendte til forholdene i forvaltningen.

Politikerne i det nuværende og det tidligere Byråd kendte til forholdene i forvaltningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere byrådsmedlem Karen Damm har i lang tid forsøgt at få byrådet til at gøre noget ved problemerne. Men det lykkedes ikke. Hverken dengang hun  selv sad i Byrådssalen eller i tiden efter.

Brevet fra borgmesteren.

Brevet fra borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det endte med, jeg fik et brev fra den nuværende borgmester, der skriver, jeg ikke må kontakte ham og jeg måtte heller ikke skrive til den tidligere direktør i Børne- og Uddannelsesforvaltningen”, siger Karen Damm til SønderborgNYT.

Hun glæder sig over, at Arbejdstilsynet nu banker i bordet.

“Dem er borgmesteren nødt til at lytte til”, siger hun.

 

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...