Klar med fælles fortælling om det skønne ved Sønderborg-området

26. september 2016 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

For at styrke kommunens image og skabe bedre forudsætninger for tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft har det lokale erhvervsliv ved flere lejligheder efterlyst en fælles identitet og en stærk profil for Sønderborg-området. Derfor besluttede Sønderborg Kommune og repræsentanter fra det lokale erhvervsliv, i forbindelse med Erhvervstræf i marts, at sætte gang i en proces for at lave en fælles grundfortælling for Sønderborg.img_7201

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har været to workshops, hvor i alt cirka 50 aktører fra virksomheder, uddannelsesinstitutioner med flere, har været med til at identificere Sønderborgs styrkepositioner og sætte ord på, hvad det er, der gør området unikt. Der har også været en referencegruppe, der løbende har fungeret som sparringspartner.

Det er processen, der danner grundlag for positioneringsplanen ”Sønderborg – udsigt i verdensklasse”, der rummer en grundfortælling, positioneringsplatform samt de identificerede styrkepositioner. Derudover er der laves en række konkrete anbefalinger til større handlinger, tiltag og værktøjer, der skal understøtte positioneringsplanen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er hensigten, at selve grundfortællingen skal kunne bruges bredt af aktører i hele kommunen. Det gælder erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne samt i kommunens egen kommunikation og markedsføring – for eksempel i forbindelse med annoncering, rekruttering og bosætning.

Det videre arbejde med de konkrete anbefalinger til handlinger og tiltag kan Økonomiudvalget på deres udvalgsmøde onsdag forankre i Erhvervsudvalget.

Når planen skal over i Erhvervsudvalget så er forklaringen, at arbejdet med positioneringsplanen er sat i gang på foranledning af det lokale erhvervsliv.

30. april 2024 Erhverv, Nordborg

Mikkel Friis-Thomsen er ny kommunikationschef i Danfoss

30. april 2024 Erhverv

Mikkel Friis-Thomsen bliver en del af Danfoss Group Communications & Public Affairs under ledelse af Kasper Elbjørn. Mikkel Friis-Thomsen er en velbevandret kommunikationsleder med erfaring i at drive kommunikationen i virksomheder med høj vækst og ambitiøse bæredygtighedsplaner. Mikkel har bl.a. drevet vellykkede internationale kommunikationsindsatser i både Vestas og Sydbank. Senest har han som chef for […]

Læs mere...