Sidst i april er der optagelsesprøve til Balletskolens Talenthold

31. marts 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Søndag den 23. april er der optagelsesprøve til Det Kongelige Teaters Balletskole i Sønderborg. Prøven foregår hos Sønderjyllands Danseakademi, der nu på 10. år er talentcenter under Den Kongelige Balletskole.

Talentcenterleder Liselotte Sand fra Det Kongelige Teaters Balletskole kommer til Sønderborg som led i en talentspejder-tur rundt om i landet, og i år er det 10. gang de lægger vejen forbi Sønderborg. Så længe har talentholdet i Sønderborg – med skiftende elever – nemlig eksisteret. Talentcentret i Sønderborg blev virkelighed i 2007, som det første af sin slags, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I dag findes der også talentcentre i Esbjerg, Holstebro, Aarhus og Ålborg, skriver Sønderborg

Talentcentret i Sønderborg giver alle børn i det syddanske mulighed for at blive opdaget som ballettalent og få mulighed for at udvikle deres danseevner i lokale omgivelser. Som talentcenter under Det Kongelige Teaters Balletskole er Sønderjyllands Danseakademi i Sønderborg i stand til at opdyrke ballettalent på et særdeles højt niveau, så alle kan få en chance for at danse sig frem til Det Kongelige Teaters Balletskole i København. Det forudsætter, at barnets krop og vilje egner sig til ballet på professionelt plan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Børn som i år går på 1. – 4. klassetrin bliver til optagelsesprøven vurderet af Den Kongelige Balletskoles ledelse og undervisere, og man behøver ikke at have danset før for at kunne deltage.

Læs mere om tilmelding HER på balletsyd.dk