Sønderborg Rideklub er i påsken vært for pony-landsstævne

11. april 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Nogle af Danmarks allerbedste ponyspringryttere kan opleves i påsken, hvor Sønderborg Rideklub slår dørene op til landsstævne for ponyryttere i ridebanespringning fra torsdag til lørdag.

Det er første gang, Sønderborg Rideklub er vært for et landsstævne i ponyspringning, og det bliver spændende at se ponyerne springe over de flotte og farverige forhindringer. Det er ponyspring i topklasse, og der er gratis adgang.

Landstræner Lars Trier Kjøller har i marts udtaget bruttostupperne i springning 2017 for ponyryttere. I bruttotruppen for rytter på ponyer kat. 2, er der en lokal rytter Caroline Knudsen fra Asserballe. Kategori 2 fortæller, at højden/stangmålet på ponyen er mellem 131-140 cm. Caroline Knudsen, der trænes af hendes far Kim Knudsen, deltager til stævnet på ponyen PHW’s Neils.

Artiklen fortsætter under annoncen

Højden, som pony og rytter skal springe over, varierer fra LB- klasser til S- klassen med de højeste spring. Der er mulighed for oplevelser med fart og spænding. Antallet ponyer øges betydeligt på rideskolen, når der er over 200 starter til et stævne med ryttere fra hele Danmark, skriver rideklubben i en pressemeddelelse.

At Sønderborg Rideklub er vært for landsstævnet, er resultat af et stort forarbejde af klubbens medlemmer.  ”Vi er rigtig stolte af at have fået lov til at holde ponylandsstævne af Dansk Ride Forbund. De ved, at vi kan levere rammer og faciliteter af høj kvalitet. Og det kan vi kun, fordi klubbens medlemmer løfter opgaven gennem et stort fælles engagement”, siger stævneansvarlig Anette Holm Madsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Rideklub har senest været vært for landsstævne i ridebanespring i oktober 2016 og har i efteråret to landsstævner i ridebanespringning – et for pony og et for hest.

30. april 2024 112, Sønderborg

Motorcyklist kvæstet

30. april 2024 112

Mandag var der en bilst, der ville svinge ind på en parkeringsplads ved Nørre Havnegade i Sønderborg. “Bilisten overser en motorcyklist, der kom kørende i modsat retning, så da bilen drejede til venstre blev den ramt af mortorcyklen”, siger Jeppe Ansager fra det lokale politiet. “Motorcyklisten blev kvæstet ved uheldet og er indlagt på sygehuset”.

Læs mere...