Kaserne-malerier vandrer til Cathrinesminde Teglværk

4. maj 2017 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Cathrinesminde Teglværk viser fra 17. maj til 29. oktober Viggo Brandts store malerier, som indtil 2014 havde plads i Parolesalen på Sønderborg Kaserne.

Udstillingen hedder “Sønderborg og omegn 1932 – Viggo Brandts malerier”, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

I forbindelse med, at Sergentskolen på Sønderborg Kaserne flyttede, skænkede skolen i 2014 otte store malerier til Sønderborg Kommune. Malerierne, der var sømmet fast i væggene i Parolesalen, blev overdraget til Kunstfonden, som satte dem i stand og fik monteret nye rammer, hvorefter de i første omgang blev udstillet i Sundhedshuset i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senere har de været udstillet på Biblioteket Sønderborg.

At malerierne har “vandret”, skyldes dels et ønske om, at alle i hele kommunen får lejlighed til at se malerierne, som ikke tidligere er vist i det offentlige rum, dels at der ikke er fundet nogen permanent plads til de otte, store malerier.

Udstilling på Cathrinesminde Teglværk bliver samtidig museets sommer-særudstilling.

29. april 2024 112, Sønderborg

Masser af røg fra toilettet

29. april 2024 112

Mandag middag blev der ringet efter Station Sønderborgs brandmænd, fordim der kom røg fra det offentlige toilet ved Jernbanestien bag Sønderborghus. “En vi kender havde fyldt sprit og noget andet brandbart i en dåse og proppet servietter i, inden han satte ild til. Det skulle gi’ en masse røg”, sagde nogle unge mennesker på stedet […]

Læs mere...