Ungdomsskolens dramahold er snart på scenen med Søn af en Sultan

22. maj 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Ungdomsskolens dramahold har i år foretaget en fængslende rejse til den del af verden, hvor 1001 Nats Eventyr udspiller sig.

Sultanens rige er stort og rigt. Alle har det godt, og folket er ikke sene til at tiljuble sultanen og hans elskede børn.

Storveziren vil gerne til magten, og han har lagt en modbydelig plan for at skaffe sultanens børn af vejen – med det langsigtede mål, at hans egen søn kan blive udråbt til sultanens efterfølger. Storveziren bliver spået ikke at stræbe ”gennem blod” – og vælger derfor at placere sultanens børn i alle 4 verdenshjørner. Hvert sted er der passende væsner eller folk, der sørger for, at børnene aldrig vender tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter otte års fangenskab lykkes det sultanens ældste søn Ishtar at flygte fra sit fangenskab. Han ved, at han skal lede efter sine søskende i de andre verdenshjørner og begiver sig på rejse. I mellemtiden er sultanen sunket sammen i sorg over sine børn – og storveziren leder i realiteten landet, og det betyder dårlige tider for folket.

Tingene ender naturligvis, som den slags skal, men ikke før vi har været igennem et spektakulært eventyr med meget overraskende og sære verdener og væsner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dramaholdet

Vi gør som altid – spiller 360 grader rundt om publikum i en sal fyldt med fascinerende scenografi og musik samt spændende lyssætning og flot kostumerede spillere, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Dramaholdet består først og fremmest af 16 piger og 6 drenge i alderen 14-20 år. Der medvirker også 9 børn fra en 4. klasse.

Som noget helt specielt er 4 elever fra dramaholdet udvekslingsstuderende. Det er hermed et dramahold, der i år ud over Danmark repræsenterer Tyskland, Tyrkiet Letland samt Mexico.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne har øvet fast en eftermiddag ugentligt gennem hele skoleåret, og de glæder sig nu stolt til at vise, hvad de kan præstere på de skrå brædder.

Forestillingerne

Der er premiere på Sultan på Sønderskov-Skolen den 6. juni kl.20.

Forestillingen spilles fire dage yderligere – altså frem til og med den 10. juni.

Billetter købes til 50 kroner ved indgangen.