Smukke bevaringsværdige skibe i havnen

24. august 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Regattaen Kongelig Classic er i Sønderborg fredag og lørdag.

Det betyder, at havnefronten i Sønderborg atter fyldes med gamle, smukke træskibe som skaber en velkendte, hyggelige stemning.

Fredag er der underholdning på havnen fra kl. 14.00 – 22.00. Sønderjyllands Kunstskole inspirerer blandt andet børnene til at lave et lille kunstværk med havet som tema, og der vil være hyggemusik flere steder langs havnen,m skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Formand for erhvervsudvalget, Ole Wandahl Stenshøj, siger:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er meget positivt, at de lokale aktører går sammen og støtter op om et arrangement som Kongelig Classic. Jeg oplever generelt stor velvilje til samarbejde – både til konkrete events og også til mange af vores turismeindsatser vinder samarbejds-tanken frem. Det løfter ikke bare det enkelte event, men også den samlede oplevelse af området.”

De smukke bevaringsværdige skibe og klassiske yachter stævner ud fra Flensborg og afslutter kapsejladsen i Aabenraa med stop i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredagsprogram

14.00-19:30: Kulturaktiviteter på havnen med maritime legestationer for børn, børnekunst v. Sønderborg Kunstskole, gadegøgl, lirekassemusik, arbejdende håndværkere og information om bl.a. Hjortspringbåden og Nydambåden.

14.00 – 17.00: Sønderborg Harmonikaklub og folkemusikorkestret ‘Glimt i Øret’ underholder.

Fra ca. kl. 15.00: Skibene stævner ind.

17.00 – 19.00: Musik med Opus 2 Bigband.

19.00: Viceborgmester Aase Nyegaard byder velkommen, efterfølgende kåring af dagens etapevindere.

Artiklen fortsætter under annoncen

20.00-22.00: Langs havnen underholder Arne Frederiksen Quintet og Grarup & Co.

 

30. april 2024 112, Sønderborg

Ung mand på elløbehjul set med ‘gevær’ på ryggen

30. april 2024 112

En foreløbig ukendt mand har tirsdag eftermiddag givet anledning til utryghed i Sønderborg midtby ved at køre rundt på et sort el-løbehjul medbringende et geværlignende genstand på ryggen. Vedkommende er iført sort bluse m. hvid stribe, sort vest og hvide sko, skriver politiets vagtchef på X. Et vidne fortæller til politiet, at han har stået […]

Læs mere...