Broager henter varme fra både solen og grundvandet

6. september 2017 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

Broager henter nu varme fra både solen og grundvandet 250 meter nede i jorden. Siden 2009 har Broager Fjernvarme produceret fjernvarme ved hjælp af solvarme. Nu har de suppleret med en grundvandsvarmepumpe, hvilket vil reducere forbruget af gas med yderligere 74 pct.

Det skriver ProjectZero.

”På den måde kan vi nedsætte vores CO2 aftryk, og dermed er alle fjernvarmekunder i Broager med til den grønne omstilling. Vi vil selvfølgelig gerne have flere til at koble sig på fjernvarmen, på den måde er nye kunder jo med til at bakke op om den grønne omstilling”, siger driftsleder Povl Bonde Christiansen, Broager Fjernvarme og fortsætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi glæder os rigtig meget til, at anlægget kan komme i drift. I øjeblikket tester vi systemet, og det ser rigtig godt ud”.

Etableringen af grundvandsvarmepumpeanlægget i Broager er med til at sænke forbruget af gas.  Anlægget gør, at kun 9 pct. af varmen nu produceres med gas mod tidligere 80 pct.

Læs mere HER på ProjectZeros hjemmeside

Artiklen fortsætter under annoncen

 

12. maj 2024 Sport, Sønderborg

Både tennisdamerne og -herrerne vandt

12. maj 2024 Sport

Damerne vandt 6-0 over Aarhus 1900 og herrerne vandt 5-1 over Tarup-Pårup fra Odense Begge hold var sat til at spille hjemme i Kurhusskoven i perfekte rammer med sol, nyudsprunget skov og rigtig gode grusbaner. Mange tennis interesserede kiggede da også forbi lørdag fra klokken 11:30, hvor herrernes 2. divisionshold lagde ud, inden det stærke […]

Læs mere...