Universe: Kom og hør om dengang efterårsferien var kartoffelferie

6. oktober 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Kartoffelferie er ikke længere, som det var i starten af 1900-tallet, hvor børnene i Danmark kun fik fri i uge 42 for at hjælpe med at samle kartofler op og det vil Universe gerne fejre ved slå dørene op til en super sjov kartoffelferie anno 2017.

Universe Science Park har købt ca. 500 kg. kartofler ind til kartoffelferien, så der er plads til masser af leg og udfordringer med den kendte rodfrugt.

Der vil være mulighed for at lege med kartofler i Kartoffelworkshoppen, hvor de kreative evner kan udfolde sig, kartoffelstafet for børn op til 12 år og ”slå” en kartoffel for alle, er bare nogen af de ting der tilbydes i hele uge 42, skriver Universe i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kartoflen kan smages i parkens buffet restauranten, hvor den indgår i flere spændende retter, som blandt andet kartoffellasagne, kartoffelgratin og kartoffelbrød.

Som noget helt nyt i år har Universe Science Park også åben i hele uge 43, hvor parken tilbyder shows på tysk.

Parkens sidste åbningsdag er søndag den 29. oktober, der traditionen tro byder på den store Dahliadag.

“Vi synes, at kartoffelferien og hvordan den er opstået, er en vigtig historie at fortælle til børn og unge og når vi kan gøre det igennem leg og udfordringer, så er vores formål nået, så jeg ser frem til en uge med masser af kartofler og glade efterårsgæster i parken”, siger Kirsten Veje, Event manager i Universe.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

2. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

To restauranter i Sønderborg er nomineret af Den danske spiseguide

2. maj 2024 Erhverv

Laura Steenholdt fra Karikatur, som nu har til huse ved Rytterstatuen ved havnen i Sønderborg, er nomineret som årets souschef for sit håndværk i køkkenet. Desuden er Karikatur nomineret som Årets Frokostrestaurant og Den danske Spiseguide har også nomineret Restaurant Syttende på Hotel Alsik I januar måned var Bent Christensen, der er redaktør på Den […]

Læs mere...