FOF-foredrag: Var der noget om snakken – et foredrag om de illegale blades troværdighed

17. november 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Mandag den 27. november kl. 19 står forfatter Henning N. Larsen klar i det tidligere bibliotek på Kongevej i Sønderborg.

Her vil han gøre tilhørerne klogere på, om der tale om rene tilfældigheder, når folk under besættelsen blev hængt ud i de illegale blade for at være værnemagere, stikkere eller håndlangere for Gestapo?

Ved at gennemgå en række af de største illegale blade er det lykkedes at skabe et overblik over mere end 3.000 personer, som omtales negativt en eller flere gange.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved at sammenholde disse personer med andre kilder fra både før, under og efter besættelsen skabes et overblik, som gør det muligt at udlede nogle generelle konklusioner samt at svare på spørgsmålet: Var der noget om snakken?

Entré 80 kr.

Tilmelding til 7447 1597 eller www.fof-sonderborg.dk

 

 

4. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Kontrakten er skrevet under – nu kan der rives bygninger ned i Nørager

4. maj 2024 Samfund

Fredag blev kontrakten om nedrivning af Nørager skrevet under og det var et øjeblik præget af refleksion over en lang proces, glæde over lokale kræfter og en forventning om at få det bedste ud af situationen, man er blevet sat i, skriver Salus på deres hjemmeside. Teknisk chef for SALUS Boligadministration, Brian Skou Juhler Larsen, […]

Læs mere...