A. P. Hansen giver flot ølpokal til Ringridermuseet

22. juni 2018 Kultur

Fredag formiddag var A. P. Hansen på besøg i Ringridermuseet i Sønderborg, hvor har gav en stor ølpokal til museet.

Pokalen, der i sin tid blev skænket af Petersens Bryggeri i Sønderborg, blev vundet af Carl Madsen fra Kær i 1952 – og det er en æresprmie, hvor ringene fra søndag og tirsdag blev talt sammen.

“Jeg havde hørt om pokalen og prøvede at finde den”, siger A. P. Hansen og fortsætter:

Ølpokal med plads til 2 1/2 liter øl – og det svarer til 7 1/2 flasker Ringriderpilsner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var Ulla Madsen, der satte mig på sporet af pokalen fra Ringriderfestens 25 års jubilæum i 1912”, siger han.

Fundet på genbrug

“Det viste sig, at ølpokalen var afleveret i en genbrugsbutik, hvor jeg købte den  – og nu skal den være her i Ringridermuseet, som en del af den samling pokaler I har”, siger A. P. Hansen.

“Pokalens udsmykning viser et eller andet tema og den har sikkert været vanvittigt dyr. Jeg fik den for 100 kroner”, siger han.

Lille opfordring

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når vi rydder op i vores skuffer og skabe – og måske finder et eller andet, der har relation til ringridningen, så kan vi give det til museet i stedet for bare at smide det ud. Der ligger rigtigt meget rundt omkring, så kom bare frem med det”, siger A. P. Hansen.

A. P. Hansen fortæller, han har den storste respekt for Ringridermuseet.

“Jeg har fulgt Jer siden I havde et lokale på Cormall i Ragebøl og nu er i under eget tag, hvor en flok frivillige har samlet rigtigt mange ting, der fortæller ringridningens historie. Og det er jo også Ringridermuseet, der står for den historiske ringridning ved slottet”, siger A. P. Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...