Åbent hus aflyst fordi Vækstrådet har lukket iFabrikken

28. marts 2015 Erhverv

Bestyrelse og ledelse i Vækstrådet har sent fredag aften sendt en mail ud til medlemmerne i Vækstrådets ifabrikrepræsentantskab, hvor der skrives, at det er med dyb forundring og stor forbløffelse, at Vækstrådsledelsen er blevet orienteret om, at den private virksomhed iFabrikken fredag aflyste sit Åbent Hus-arrangement med den begrundelse, at “Vækstrådet har lukket iFabrikken”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er naturligvis ikke muligt for Vækstrådet at lukke en privat virksomhed, men begrundelsen skulle efter sigende være, at Vækstrådet har trukket sin støtte til iFabrikken. Heller ikke dette er fuldt korrekt. Det har i et ganske vist vanskeligt forhandlingsforløb været fremført, at Vækstrådet kun kunne fortsætte sin støtte efter marts måned, såfremt iFabrikken kunne deltage i arbejdet på at finde en måde til at være indpasset i den struktur, der er arbejdet på.

Iværksætter-indsatsen skal være gennemsigtig

Artiklen fortsætter under annoncen

Direktør Ole Daubjerg vil have gennemsigtighed på iværksætterområdet.

Direktør Ole Daubjerg vil have gennemsigtighed på iværksætterområdet.

Ole Daubjerg kan forsikre om, at Vækstrådets bestyrelse og medarbejdere vil fortsætte bestræbelserme på at udvikle den gennemsigtige og innovative iværksætterservice i Sønderborg-området, som de hele tiden har lovet. Det har været et klart ønske, hvis man da ikke skal kalde det et krav, fra potentielle investorer og donatorer, at det skal være helt klart og synligt, hvordan midlerne til iværksætterne anvendes. Det vil Vækstrådet  leve op til med den besluttede struktur, og man forventer derfor, at man kan udbygge og styrke indsatsen for iværksættere fremadrettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ole Daubjerg skriver videre, at han må tilstå, at det er uklart, om iFabrikken kan få en rolle som leverandør i denne fremtidige struktur, da den tidligere nævnte “lukning” stort set blev formidlet på et skilt samtidig med, at Vækstrådets bestyrelse blev bedt om at forberede sig på endnu en forhandlingsrunde. Bestyrelsen vil selvsagt reagere på dette ønske, men som nævnt er det ikke ligetil akkurat nu at vurdere, hvad der er op og ned i sagen.

Det forekommer Vækstrådsdirektøren meningsløst at fremføre de forskellige påstande og opfattelser, der er blevet brugt i de hidtidige meningsudvekslinger mellem iFabrikken og Vækstrådet, da der som nævnt aldrig er blevet nået en konklusion – medmindre iFabrikkens demonstration fredag kan tolkes i den retning.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNyt er i besiddelse af den mail, der citeres fra.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...