Årets Landsby er Brunsnæs-Iller-Brusholm – også kaldet BIB

5. april 2018 Kultur

Årets Landsby er Brunsnæs-Iller-Brusholm også kaldet BIB, der torsdag, repræsenteret ved Jan Jessen og Torben Christensen, modtog et beløb på 5000 kroner og et skilt med den fornemme titel og en buket blomster.

I år er valget faldet på et landsbylaug, der har formået at tilbyde aktiviteter, der på tværs af generationer har skabt et stærkt sammenhold og samtidig har rakt ud over lokale grænser og dermed skabt positiv omtale af virkelysten og sammenhængskraften i landdistrikterne i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det bliver år for år vanskeligere at udvælge ét landsbylaug frem for et andet. Aktivitetsniveauet er højt mange steder, og retningen er sat i forhold til landsbyernes lokale udviklingsplaner og lokale ressourcer. For at begrænse det ekstra arbejde med at lave ansøgningsmateriale til titlen “Årets landsby” har vi bedt landsbylaugene om at sende os formandsberetningen fra den årlige generalforsamling. Det er så ud fra dem, valget faldt på én, der stak lidt ud i forhold til de andre, fortæller byrådsmedlem Kristian Beuschau, der har været med i dommerkomiteen og samtidig den, der torsdag overrækker prisen til den vindende landsby.

Artiklen fortsætter under annoncen

Komiteen bestod ud over ham af Peter Christiansen, Stolbro/Stolbrolykke Landsbylaug og bestyrelsesmedlem i Landsbyforum, samt byrådsmedlem Claus Klaris, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Kåringen af Årets landsby var blot ét af punkterne på dagsordenen, da der torsdag var årsmøde og Landsbytopmøde.

Topmødet er stedet, hvor de fleste af Sønderborg Kommunes 34 landsbylaug og -råd mødes med byrådspolitikere og forvaltningen for at sætte retning på de næste fire års samarbejde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk