Årets Musikpriser til lokale der gør noget for musikken

9. december 2017 Kultur

Lørdag aften stod sangeren og konferencier Mette Marckmann i spidsen for uddelingen af årets musikpriser i Sønderborghus og aftenens kapelmester var som sædvanlig Sønderborg musikeren Niels Præstholm.

“Vi skal uddele hele to priser. Den første er Publikumsprisen, hvor det har været muligt at skrive sine vinderforslag til Musikrådet og så skal vi give Årets Musikpris til nogen, der virkeligt har gjort noget for musiklivet i Sønderborg”, siger Mette Marckmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er Musikrådet, der beslutter, hvem der skal have Årets Musikpris.

Musiktemaet gennem aftenen var Sergent Pepper Lonely Hearths Club Band, som Beatless udgav for 50 år siden – og sangene blev sunget og spillet af en række lokale musikere.

“Årets Musikpris går til Musik med Mere, hvor Poul og Bente Andersen siden 1984 altid har hjulpet musikere i Sønderborg – uanset om det handlede om strenge til den nye begynderguitar eller at suse ud i natten med en ny forstæker til et band, der har brændt deres egen af midt i en koncert”, sagde den kommende kulturudvalgsformand, Stephan Kleinschmidt.

Inden det flittige par fik deres pris, så blev Årets Publikumspris overrakt af kulturudvalgsformand Charlotte Riis Engelbrecht – og den gik til Sønderborg Garden.

“Sønderborg Garden er vokset fra et lille skoleorkester til en institution i Sønderborg. Og i viser Sønderborg mange steder i landet og også i udlandet”, sagde Charlotte Riis Engelbrecht.

“Det tæller også, at i er rigtigt gode til at spiulle og så at I har et fantastisk sammenhold”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk