Årets Nye Initiativ: Folkedansere fra Nordals kan vinde

30. marts 2017 Kultur

Ved Fritidsfesten i Humlehøjhallerne skal der fredag uddeles hæder til Årets nye Initiativ og blandt de nominerede er Grænseløs Dans- Grenzlos Tanzen.

Det nye initiativ på Nordals går ud på, at børnedanserne og de unge dansere i Nordals Folkedansere i samarbejde med to tyske foreninger laver projektet ”Grænseløs dans – Grenzenlos Tanzen ”.

Det handler om, at børn og unge-dansere mødes skiftevis i Danmark og Tyskland og danser folkedans.

Arrangementet har fået EU-støtte.

Artiklen fortsætter under annoncen

I november mødtes klubberne for første gang i en hel weekend på Alsingergården i Svenstrup, og igen i januar var de sammen en weekend i Stapelholm.

Her var der også undervisning i performance og udtryksformer, og danske og tyske folkedanse er nu flettet sammen til et ca. 35 minutter langt show.

Dansene beskriver, at man kan mødes og finde venner på tværs af grænser, sprog, kultur og køn. Det første show løber af stablen lørdag – den 1. april – på Hotel Nørherredhus i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet har den gode sidegevinst, at foreningens ”gamle” medlemmer mødes og hjælper ved weekendlejrene.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...