Årets Nye Initiativ: Folkedansere fra Nordals kan vinde

30. marts 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Ved Fritidsfesten i Humlehøjhallerne skal der fredag uddeles hæder til Årets nye Initiativ og blandt de nominerede er Grænseløs Dans- Grenzlos Tanzen.

Det nye initiativ på Nordals går ud på, at børnedanserne og de unge dansere i Nordals Folkedansere i samarbejde med to tyske foreninger laver projektet ”Grænseløs dans – Grenzenlos Tanzen ”.

Det handler om, at børn og unge-dansere mødes skiftevis i Danmark og Tyskland og danser folkedans.

Arrangementet har fået EU-støtte.

Artiklen fortsætter under annoncen

I november mødtes klubberne for første gang i en hel weekend på Alsingergården i Svenstrup, og igen i januar var de sammen en weekend i Stapelholm.

Her var der også undervisning i performance og udtryksformer, og danske og tyske folkedanse er nu flettet sammen til et ca. 35 minutter langt show.

Dansene beskriver, at man kan mødes og finde venner på tværs af grænser, sprog, kultur og køn. Det første show løber af stablen lørdag – den 1. april – på Hotel Nørherredhus i Nordborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet har den gode sidegevinst, at foreningens ”gamle” medlemmer mødes og hjælper ved weekendlejrene.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...