Aase Nyegaard vil ha’ togene i timedrift

21. september 2013 Uncategorized

Der er stor sønderjysk utilfredshed med den milliarddyre togplan, der lover timedrift mellem landets største byer. Planen overser helt Sønderjylland, mener blandt andre Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard.

Aase Nyegaard vil have hjælp fra lokalt valgte folketingspolitikere.

Aase Nyegaard vil have hjælp fra lokalt valgte folketingspolitikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun vil nu kontakte områdets folketingspolitikere for at få dem til at tage affære.

– Vi bliver jo totalt glemt i Sønderjylland. Vi har ikke engang timedrift fra Sønderborg, siger Aase Nyegaard til Jyllands-Posten.

Samtidig har Styregruppen for jernbaneforbindelsen Tønder – Tinglev – Sønderborg sendt et åbent brev til transportminister Pia Olsen Dyhr, hvor de skrivet at planen har en voldsom slagside. Sønderjylland bliver endnu engang tilsidesat på det skammeligste, hedder det i det åbne brev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Styregruppen foreslår at nogle af de mange millioner i togfonden bruges til at genåbne  jernbane-strækningen Tønder-Tinglev. Det vil reducere rejsetiden mellem Tønder og København fra 4 til lige under 3 timer.

Samtidig vil det skabe en hurtig forbindelse mellem Sønderborg og Tønder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

78 ryttere kæmper om medaljerne i Ulkebøl-Hørup Ringridning

26. juni 2022 Sport

Der er 78 ryttere, som dyster i Ulkebøl-Hørup Ringridning, der foregår på pladsen foran Hotel Baltic i Høruphav  – og antallet kalder formanden for fint. ”78 ryttere er fint, fordi det betyder, vi kun har mistet 22 siden Corona stoppede os”, siger formand Bent Christensen til SønderborgNYT. Han fortæller, det er hans første år som […]

Læs mere...