Aase Nyegaard vil ha’ togene i timedrift

21. september 2013 Uncategorized

Der er stor sønderjysk utilfredshed med den milliarddyre togplan, der lover timedrift mellem landets største byer. Planen overser helt Sønderjylland, mener blandt andre Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard.

Aase Nyegaard vil have hjælp fra lokalt valgte folketingspolitikere.

Aase Nyegaard vil have hjælp fra lokalt valgte folketingspolitikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun vil nu kontakte områdets folketingspolitikere for at få dem til at tage affære.

– Vi bliver jo totalt glemt i Sønderjylland. Vi har ikke engang timedrift fra Sønderborg, siger Aase Nyegaard til Jyllands-Posten.

Samtidig har Styregruppen for jernbaneforbindelsen Tønder – Tinglev – Sønderborg sendt et åbent brev til transportminister Pia Olsen Dyhr, hvor de skrivet at planen har en voldsom slagside. Sønderjylland bliver endnu engang tilsidesat på det skammeligste, hedder det i det åbne brev.

Artiklen fortsætter under annoncen

Styregruppen foreslår at nogle af de mange millioner i togfonden bruges til at genåbne  jernbane-strækningen Tønder-Tinglev. Det vil reducere rejsetiden mellem Tønder og København fra 4 til lige under 3 timer.

Samtidig vil det skabe en hurtig forbindelse mellem Sønderborg og Tønder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...