Abens År fejret med forrygende Kina-show

25. januar 2016 Kultur

Mandag aften stod den kinesiske ambassade i Danmark som vært ved et storslået show, der viste kinesisk dans, kampsport, musik og sang.IMG_7302

“Vi fejrer det kinesiske nytår, hvor man nu går ind i Abens År”, siger borgmester Erik Lauritzen, der bød kinesiske gæster og andre velkommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et velkomst til i alt 900 mennesker, der alle havde valgt at få et glimt af kulturen fra det store land, hvor mange mindre landsbyer kendes på, der blot nogle få millioner i dem.

“Tidligere i dag åbnede en udstilling med kinesisk kunst i Augustiana og den kan bestemt anbefales”, siger borgmesteren. I den kommende tid sker der mere, der handler om kinesisk nytår.

“Der kommer en del for børn, unge, voksne og også for erhvervslivet”, siger Erik Lauritzen. SønderborgNYT skriver løbende det hele ind i kalenderen, der findes ved at klikke på Det Sker i Dag på sønderborgnyt.,dkIMG_7433

Fascinerende underholdning

De kinesiske kvinder trådte frem i dans og gjorde det anderledes og flot, mens de unge herrer viste, hvad de kan indenfor Kung Fu og andre former for kampsport. Vi så en kineser stå på to fingre, en kineser der kastede en nål gennem en rude og knalde en ballon. Ruden fik bare et lille hul, så der har uden tvivl været fart på det kast.

På den musikalske bane var det den kendte Marken er Mejet, der høstede størst bifald.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk