ABU: Jesper Kock foreslår en personale-ombudsmand

7. december 2014 Uncategorized

Når ansatte på Alssund Børne- og Ungdomscenter, ABU, skriver underretninger, så ændres de undervejs af lederne og det får den konsekvens, at udsatte børn ikke får den hjælp, som de har brug for.

Jesper Kock ser en personale-ombudsmand som løsningen på interne klager.

Jesper Kock ser en personale-ombudsmand som løsningen på interne klager.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er ikke rigtigt noget, som politikere kan gøre noget ved, mener medlem af Børne- og Uddannelsesudvalget Jesper Kock, Socialdemokraterne.

“Hvis jeg hører, der er noget galt på f. eks. ABU, så kan jeg spørge forvaltningen om der ikke er styr på tingene – og så siger forvaltningslederne, at det er der”, siger Jesper Kock. Han ved også, at de kritiske ansatte i kommunen ikke træder frem, fordi de er bange for at miste jobbet.

“Derfor ser jeg meget gerne, at vi får en slags medarbejder-ombudsmand, som kommunens ansatte kan gå til, når de synes, der er noget galt. Ombudsmanden skal gå ind i medarbejderenes klager og præsentere sagerne for de politiske udvalg, som er på det område, der klages over”, siger Jesper Kock. Han tilføjer, at det selvfølgelig ikke skal koste jobbet at henvende sig til Medarbejder-ombudsmanden.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På den måde kan vi få undersøgt tingene af en person, der ikke er en del af de forvaltninger, som med arbejderne er ansat under”, siger Jesper Kock til SønderborgNyt.

Undrer sig over ansatte

Jesper Kock har bemærket, at der er tidligere ansatte fra ABU, der deler SønderborgNyts artikler om stedet.

“Nogle af dem har eg kendt i mange år og det undrer mig, at de ikke er kommet til mig med deres frustrationer, så jeg kunne spørge ind til tingene”, siger Jesper Kock. Når Jesper Kock hører, der er noget galt på f.eks. ABU, så kan han spørge forvaltningen, der kan vælge at sige, at alt er fint derude.

Artiklen fortsætter under annoncen

Inden Socialtilsyn Syd kom med larmende kritik af en afdeling på stedet må forvaltningen have ment, at alt var i den skønneste orden. En ansat i forvaltningen deltog i ledermøder på ABU og havde dermed føling med livets gang på institutionen.

I en pressemeddelelse skrev tidligere Børne- og Uddannelsesdirektør Jette Østergaard og Marianne Helms, at den voldsomme kritik fra tilsynet, kom bag på dem.

Inden Socialtilsyn Syd kom med skarp kritik af en af afdelingerne på ABU,  havde forældre klaget deres nød over ABU på møder med daværende borgmester Aase Nyegaard, direktør Jette Østergaard, daværende formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Tage Petersen.

Skrevet af: Ole [email protected]
10. december 2023 Kultur, Sønderborg

Masser af familier så deres børn optræde i Så’ det Jul i Alsion

10. december 2023 Kultur

Både lørdag og søndag eftermiddag havde alle børnene fra Sønderjysk Pigekor og Drengekor deres familier siddende på tilskuerpladserne i Alsions koncertsal, så de kunne opleve korets årlige julekoncert. Balletbørnene fra Sønderjysk Danseakademi havde, som pige- og drengekoret, også opbakning fra deres familier – og de kunne bare sætte sig og nyde korene, som fik opbakning […]

Læs mere...
>