Adventure-race 1864 kommer til Sønderborg Slot

21. august 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Når startskuddet lyder ved midnat op til lørdag den 30 august og de første deltagere i Adventurerace 1864 bliver sendt afsted, er det med start ved Dannevirke i Tyskland. Herfra skal de i ly af natten følge i soldaternes fodspor tilbage til Sønderborg, mens de undervejs bliver udfordret til lands, til vands og i luften.cyclists in motion

– Ideen bag racet er, at bruge historien til at skabe et race på tværs af landegrænserne. Undervejs kommer deltagerne fordi flere af de steder, der havde stor betydning for krigen i 1864, og de kommer til at kæmpe en hård mental og fysisk kamp – ligesom soldaterne gjorde, siger arrangør Steffen Lemming.

Det er første gang, at Adventurerace 1864 bliver afholdt, men opbakningen er stor, både til challenge, som er den korte distance, hvor alle kan være med, og til master distancen, som er for de mest erfarne udøvere. Den store interesse glæder Steffen Lemming:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det er fedt, at så mange støtter op om racet, og vi glæder os helt vildt til at skabe et spændende og udfordrende race, hvor både de danske og tyske deltagere bliver udfordret til lands, til vands og i luften, fortæller Steffen.

Deltagerne skal blandt andet prøve kræfter med mountainbikes, klatring og kajak, men i rigtig adventurestil ved deltagerne ikke præcis, hvilke udfordringer de bliver stillet overfor, før løbet er i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil man gerne se de mange udøvere i aktion, har racet lørdag sit omdrejningspunkt omkring Sønderborg Slot. Her vil der fra middagstid være aktivitet, og det vil være muligt at opleve dele af racet på tætteste hold.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...