Ældre Sagen i Sønderborg lukker ned – Broager kører videre

8. oktober 2020 Broager

Coronaen har ført til et stigende smittetrykog der er så mange er smittede, at kommunen nu er i kategorien af de værst ramte. Og det fører til forskelligartede reaktioner.

Ældre Sagen i Sønderborg og Broager har en forskellig tilgang til, hvordan de håndterer risikoen for corona.

“I Sønderborg har vi stoppet og lukket ned for kortspil og de fleste andre indendørs aktiviteter. Også Spis-sammen-aktiviteter og adventshygge. Kun et indendørs Syng dansk-arrangement bliver gennemført, men kun med 25 deltagere”, sagde Per Jens Plambeck, formand for Ældre Sagen i Sønderborg. Han tilføjede:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Erfaringerne fra Ældre Sagen i Kolding er jo ikke gode. Her blev nogen smittet og vi fornemmer, at vores ældre er bange for ikke at blive smittet”.

Rigtigt mange af Ældre Sagens medlemmer har hinanden som eneste netværk og netop ældre skal være påpasselige med afstand og håndsprit.

“Det gør, at mange af vores medlemmer har holdt sig hjemme og de oplever derfor ensomheden på tætteste hold”, sagde Per Plambeck tidligere til SønderborgNYT.

I Ældre Sagen Sønderborg og Sundeved er der 35 besøgsvenner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og her i Corona-tiden ringer de til vores ældre et par gange om ugen. Det giver en smule tryghed, men er jo ikke det samme, som at mødes”, sagde Per Plambeck.

Broager holder åbent og fortsætter med at holde åbent – inden for de rammer, myndighederne sætter.

Broagers ældre mødes

“Jeg har fuldt ud tillid til, at kortspillerne og andre overholder de restriktioner, der er med afstand og afspritning m.v. på Broagerhus, så det fortsætter, i hvert fald indtil videre”, sagde Tove Hansen, for Ældre Sagen i Broager i til broager.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

– I Sønderborg har vi stoppet og lukket ned for kortspil og de fleste andre indendørs aktiviteter. Også Spis-sammen-aktiviteter og adventshygge. Kun et indendørs ”Syng dansk” arrangement bliver gennemført, men kun med 25 deltagere, fortæller Per Jens Plambeck, formand for Ældre Sagen i Sønderborg. Han tilføjer:

-Erfaringerne fra Ældre Sagen i Kolding er jo ikke gode. Her blev nogen smittet med Covid 19. Og vi fornemmer, at vores ældre er bange for ikke at blive smittet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Stigende energiforbrug i Sønderborg-virksomhederne under Corona-pandemien

22. juni 2021 Samfund

Sønderborg virksomhedernes samlede energiforbrug steg i 2020 med 6 procent, og det er især virksomheder med gas i fremstillingsprocessen, der har haft en stigning i energiforbruget. Det viser den nyligt offentliggjorte Monitoreringsrapport for CO2-udledningen i Sønderborg-området for 2020. Den gode nyhed er, at virksomhedernes CO2-udledning siden 2007 er reduceret til 97.030 tons CO2,men det stigende […]

Læs mere...