Ældre Sagens aktiviteter begynder nok først efter juli

24. maj 2020 Sønderborg

Regeringen offentliggjorde forleden, at forsamlingsforbuddet vil blive hævet fra 10 personer til 30-50 personer, når fase 3 af genåbningen indledes den 8. juni, såfremt antallet af indlagte og smittede ikke stiger mere end ventet. Og det er en melding som blandt andre Ældre Sagen Sønderborg og Sundeved har set frem til.

“Den 9. juni holder vi et bestyrelsesmøde og planlægger, hvordan vi sætter gang i vores aktiviteter igen”, siger formand Per Plambeck til SønderborgNYT. Medlemmer skal dog ikke forvente, at Frivillighedens Hus kommer til at summe af aktivieter for ældre mennesker.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal være meget påpasselige og jeg kan forestille mig, vi kommer på den anden side af juli, inden vi får gang i tingene”, siger formanden.

Ensomheden er stor

Rigtigt mange af Ældre Sagens medlemmer har hinanden som eneste netværk og netop ældre skal være påpasselige med afstand og håndsprit.

“Det gør, at mange af vores medlemmer har holdt sig hjemme og de oplever derfor ensomheden på tætteste hold”, siger Per Plambeck og fortsætter:

“Mange pårørende har ringet til mig og fortalt om de ældres ensomhed og de har spurgt, om vi ikke kan gøre noget. Jeg er sågar blevet ringet op helt fra USA”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Telefonisk kontakt

I Ældre Sagen Sønderborg og Sundeved er der 35 besøgsvenner.

“Og her i Corona-tiden ringer de til vores ældre et par gange om ugen. Det giver en smule tryghed, men er jo ikke det samme, som at mødes”, siger Per Plambeck.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 112, Sønderborg

Politiet leder efter deprimeret, et-benet mand mand i Sønderborg

23. oktober 2021 112

Han blev hurtigt fundet af politiet, som fik et tip Politiet beder om borgernes hjælp til at finde 39-årig mand, som er gået fra misbrugernes værested, Friheden, på Kastanie Allé i Sønderborg. “Det er mig, der kontaktede politiet og det gjorde jeg, fordi ham, der nu er efterlyst, er meget langt nede”, siger en anden […]

Læs mere...