Afbrændingsforbud i Sønderborg Kommune er nu en realitet

3. juli 2018 112

Sønderborg Brand & Redning indfører forbud mod afbrænding i hele Sønderborg Kommune. Forbuddet er begrundet i den langvarige tørke og gælder fra onsdag den 4. juli 2018 klokken 8.00 og indtil videre. Forbuddet gælder afbrænding i det fri, afbrænding af bål, anvendelse af ukrudtsbrændere samt anvendelse af grill i naturen. Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

  • Anvendelse af gasgrill og andre gasdrevne forbrændingsapparater på ikke-brændbar belægning i en radius af 2,5 meter og i en afstand af 5 meter fra bygninger med hårdt tag og 15 meter fra bygninger med stråtag.
  • Anvendelse af kulgrill i private haver på ikke-brændbar belægning i en radius af 2,5 meter og i en afstand af 5 meter fra bygninger med hårdt tag og 15 meter fra bygninger med stråtag.
  • Anvendelse af kulgrill i erhvervsmæssig sammenhæng på ikke-brændbar belægning i en radius af 2,5 meter og i en afstand af 5 meter fra bygninger med hårdt tag og 15 meter fra bygninger med stråtag. Grillen skal være under opsyn og der skal forefindes en trykvandslukker af typen 21A.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Erhvervsmæssig håndtering af arbejde jævnfør reglerne for varmt arbejde, dog ikke ukrudtsbrændere

Sønderborg Brand & Redning følger situationen og ophæver forbuddet hurtigst muligt.

Forbuddet er udstedt efter § 5 i bekendtgørelse nr. 1339 af 10. december 2014 om brandværnsforanstaltninger ved afbrænding, brug af ild, lys, varmekilder m.v. og overtrædelse af forbuddet kan straffes med bøde efter § 17 i bekendtgørelsen.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...