Afslutningen på Den Store Krig markeres ved Sct. Marie Kirke

6. november 2017 Kultur

Mindehøjtideligheden for afslutningen på Den Store Krig finder sted på årsdagen, en dag hvor lignende arrangementer gennemføres verden over.

Mindearrangementet her i Sønderborg gennemføres ved mindesmærket for Sønderborgs faldne på Kirketorvet ved Sct. Marie Kirke på lørdag fra kl. 11.00.

Der vil blive lagt to kranse – en fra Hæren og en fra Sønderborg Kommune. Kransen fra Hæren lægges af premierløjtnant J.

Artiklen fortsætter under annoncen

P. Rasmussen og borgmesteren lægger Sønderborg Kommunes krans.

Mindehøjtideligheden indledes kl. 11.11, som var tidspunktet i 1918 for våbenstilstanden under 1. Verdenskrig, eller den Store Krig som den også kaldes. På det tidspunkt ophørte alle krigshandlingerne på slagmarken, og de egentlige fredsforhandlinger tog deres begyndelse, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Fredsforhandlingerne endte med Versailles-freden 28. juni 1919 som blev underskrevet af Frankrig, Storbritannien, Belgien og deres allierede på den ene side og Tyskland på den side. Den Store krig var afsluttet.

Krigen varede fra 1914 til 1918 og krævede over 8 millioner faldne soldater, heriblandt 5.270 sønderjyder. Alene Sønderborg mistede 192 mand, som alle er nævnt ved navn på mindesmærket på kirketorvet.

Mindehøjtideligheden gennemføres af Kontaktudvalget for de militære traditioner i sønder-borgområdet som også stiller med faneborg.

Alle er velkomne til at møde op og deltage i mindet om denne krigs mange faldne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk