AGS-elever skal lære at se forskellen på fakenews og fakta

14. april 2022 Uddannelse

En falsk video af Ukraines præsident og vildledende oplysninger om coronavaccinerne viser, at misinformation er en markant udfordring i samfundet, og med de store informationsstrømme kan det være svært at se forskel på misinformation og sandhed. Derfor går faktatjekmediet TjekDet og Google sammen for at sætte fokus på problemstillingen blandt gymnasieelever.

På en rundtur i landet er et af stoppene Alssundgymnasiet, hvor 110 elever onsdag får oplæg om betydningen af misinformation samt værktøjer til og praktisk erfaring med at faktatjekke aktuelt indhold fra sociale medier til falske videoer – de såkaldte deepfakes, skriver TjekDet og Google i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har set de store implikationer af misinformation under pandemien og senest under krigen i Ukraine. Det er blevet et grundvilkår, vi må forholde os til, og derfor er det også helt nødvendigt, at vi som samfund ruster de unge og giver dem nogle værktøjer til at kunne navigere i det hav af informationer, de hver dag færdes i”, siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

Gymnasieeleverne er generelt gode til selv at opsøge information, viser en stikprøve på Roskilde Katedralskole, Alssundgymnasiet og Aarhus Statsskole, hvor 266 elever har svaret. 40 procent søger selv nyheder dagligt, og det sker fra en bred palette af kilder som nyhedsmedier og sociale medier.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tre nævnte gymnasier får udover besøget også mulighed for et undervisningsforløb baseret på materiale fra TjekDet. Her kan eleverne både teoretisk og praktisk gå i dybden med misinformation, faktatjek og de negative konsekvenser, som misinformation har for samfundet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. maj 2022 Erhverv, Nordborg

Skal du med til Klovneløb?

19. maj 2022 Erhverv

Den 29. maj fra kl. 13.30-16.30 er der Klovneløb i Nordborg og det har til formål at samle familier og venner til en hyggelig dag i en god sags tjeneste. Med løbet samles der ind til den landsdækkende forening Danske Hospitalsklovne, så endnu flere hospitalsklovne kan komme ud og glæde børn og unge, der må […]

Læs mere...