Aktion mod restauranter: 10 påbud – 11 straks-påbud

28. januar 2015 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

34 restaurationer i Syddanmark har haft besøg af Arbejdstilsynet, Skat og politiet i årets første landsdækkende aktion mod social dumpning. Det førte til 10 påbud og 11 straks-påbud.arbejdstilsyn

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det var lidt de sædvanlige ting, som vi møder i den branche”, fortæller tilsynschef Lene Teilberg, Tilsynscenter Syd, til TV SYD. F.eks. tunge sække, der bæres over skulderhøjde – eller problemer med ventilationssystemer.

Aktionen var rettet specielt mod danske virksomheder med mange udenlandske ansatte – eller som får arbejdskraft fra underleverandører med udlændinge på lønningslisten.

Der blev ved aktionen fundet unge ansatte, som ikke må arbejde de pågældende steder. Det kunne ikke oplyses, om der var tale om udenlandske ansatte.

Artiklen fortsætter under annoncen

På landsplan besøgte Arbejdstilsynet 100 arbejdssteder. Den første i alt til 94 aktioner. Af dem var 34 påbud efter alvorlige overtrædelser af arbejdsmiljøloven. Desuden blev der afgivet tre strakspåbud på grund af overtrædelse af reglerne for unges arbejde.

“For Arbejdstilsynet har det været en relevant aktion. Det kan vi se på de mange overtrædelser af Arbejdsmiljøloven, vi har stødt på over hele landet”, siger Eva Jensen, kontorchef i Arbejdstilsynet. til Fagbladet 3F.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun påpeger, at resultaterne svarer til de forventninger, Arbejdstilsynet havde på forhånd.skat

Et af de mere alvorlige tilfælde skete på en restaurant, som havde sine ølfustager liggende i kælderen. Men lige over øllet hang en strømførende el-tavle helt blottet. Det betød en overhængende fare for at få stød, hvis de ansatte skulle få overbalance.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Ved så grove tilfælde udsteder vi et såkaldt strakspåbud. Det betyder, at faren er så alvorlig, at fejlen skal udbedres med det samme”, siger Eva Jensen.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...