Aldi trækker salmonellakød tilbage

30. september 2014 Erhverv

Ritzau:

Supermarkedskæden Aldi trækker tirsdag hakket oksekød tilbage, som er produceret af Skare Meat Packers i Vejen 13. juni i år.

Det sker efter, at Fødevarestyrelsen har informeret Aldi om, at butikkerne har fået leveret produkter fra det parti kød fra Skare, som var inficeret med salmonellabakterier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Aldi i en pressemeddelelse.oksekød

– Forbrugersikkerheden er for os særdeles vigtig, hvorfor vi gennemfører denne tilbagetrækning, til trods for manglende informationer om det præcise forløb, skriver Aldi.

130 kan være syge

Skare sendte 13. juni kødet ud i butikkerne, men i strid med loven undlod virksomheden at trække produkter tilbage, da et analyseresultat dagen efter viste salmonella. Få dage efter begyndte folk at søge læge.

Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at op mod 130 kan være blevet syge af det hakkede oksekød fra Skare.

Hverken Fødevarestyrelsen eller Skare har villet oplyse danskerne, hvor kødet er blevet solgt, og Fødevarestyrelsen har ikke krævet, at kødet trækkes tilbage.

Solgt i hele landet

Aldi skriver, at datoen på kødet for mindst holdbar til er overskredet. Derfor sker tilbagetrækningen udelukkende for at sikre, at ingen kunder har de pågældende produkter liggende i fryseren.

Salmonella

Salmonella

Det drejer sig om Landlyst hakket oksekød med otte til 12 procent fedt med 500 gram i hver. Det er solgt i Aldi-butikker i hele landet. Den er produceret af Skare Meat Packers 13. juni 2014.

– Alle der har købt det pågældende produkt, bedes returnere varen til butikken, hvor det er købt, eller kassere det, skriver Aldi.

Fødevareministeren har reageret på den manglende reaktion fra Fødevarestyrelsen og slået fast, at forbrugersikkerheden skal i første række.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk