Als Performance Akademi viser 1864-forestilling

26. marts 2014 Kultur

Forestillingen tager udgangspunkt i historien om en ung dansk kvinde i 2014, der finder sin tiptipoldefars dagbog fra krigen i 1864. Han, der starter som en menig preussisk soldat og ender som en ledende figur under invasionen af Als, er forelsket i en 1864 bdansk kvinde og beskriver i sine dagbøger konflikten mellem sit arbejde – krigen – og kærligheden. På den måde trækkes tråde til nutiden og til et dilemma, som mange unge vil kunne forholde sig til for derigennem at stille spørgsmålstegn ved, hvad vi kan lære af historien. En historie i en region, der også i dag kompliceres af den faste og de flydende grænser mellem det danske og det tyske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pigen i 2014 beslutter sig for at undersøge fakta omkring krigen og bruger naturligt 1864cdigitale medier hertil, hvorfor de indgår som en integreret del af forestillingen, og samtidig bidrager til at skabe yderlig forståelse hos et ungt publikum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Manuskriptet er skrevet af Als Performance Akademiets elever, der er mellem 15-21 år.

 Forestillingen er på nuværende tidspunkt solgt til to efterskoler, en folkeskole, Sønderborg Bibliotek, samt det udsatte bogliområde, Kærhaven i Sønderborg. Forestillingen opføres desuden som  åben for alle mod entré i Ifabrikken i Sønderborg. Sammenlagt forventes forestillingen at blive set af ca. 1.250 personer.

Udover det bliver der vist uddrag af forestilling d. 18.april på Skansen ved historiecenteret under det store jubilæums-arrangement.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk