Alsie Express lander tættere på resten af verden

27. februar 2015 Erhverv

Flypassagererne fra Sønderborg lander nu tættere på de internationale afgange, metro og regionaltog. Fra 29. marts skal passagerer til Sønderborg benytte check-in i Terminal 3 i København.alsie

Når du i Sønderborg Lufthavn går ombord i Alsie Express rutefly til København er du i realiteten blot 35 minutter fra resten af verden. Den kendsgerning bliver for alvor tydelig fra 29. marts, hvor Københavns Lufthavn ændrer sin terminalopbygning. Det betyder, at Alsie Express fly bliver parkeret ved gate A7 og A9, og dermed blandt de gates, som de internationale flyforbindelser benytter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ændringen er et resultat af Københavns Lufthavns beslutning om at lukke indenrigsterminalen og integrere al indenrigstrafik i de eksisterende terminaler.

“Vi håber, at endnu flere vil benytte luftbroen fra Sønderborg til København, når de skal videre ud i verden. Nu ankommer de jo stort set midt i transithallens indkøbscenter. Derfra er der ikke langt til de øvrige gates. For passagerer der skal videre til møder i København eller Sydsverige bliver der let adgang til både taxa, metro og regionaltog”, siger Alsie Express adm. direktør Henrik Therkelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Check-in og security

Fra den 29. marts vil check-in til Sønderborg udelukkende ske i Terminal 3, hvor man både kan anvende lufthavnens egne automater, SAS’ automater og SAS’ check-in skranker i terminalen.alsie

Artiklen fortsætter under annoncen

Passagererne til Sønderborg skal samtidig benytte de samme sikkerhedsfaciliteter som lufthavnens øvrige passagerer. For at undgå kødannelser er lufthavnen i øjeblikket ved at udvide security-banerne med et par ekstra sluser.

“Her i begyndelsen anbefaler vi vores passagerer, at de beregner lidt ekstra tid til både check-in og security-check i København. Det tager jo tid at få indkørt nye rutiner. Derfor vil vi de første dage have medarbejdere i København for at hjælpe vores passagerer. Samtidig har Københavns Lufthavn lovet os at gøre, hvad de kan for at tingene bliver lige så smidige, som vi kender det i dag fra indenrigsterminalen”, siger Henrik Therkelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et minus ved ændringerne er dog, at Københavns Lufthavn har pålagt alle selskaber, der beflyver indenrigsruterne ud af København en passagerafgift på 30 kr. Det betyder, at flybilletten fra København til Sønderborg bliver 30 kr. dyrere end den modsatte vej.

“Vi finder afgiften urimelig. Vi har været i kontakt med både politikere og andre interessenter for at få droppet afgiften, men desværre uden held. Nu kan vi så blot håbe på, at det fælles security-check ikke bliver en begrænsende flaskehals for indenrigstrafikkens fleksibilitet. Det kan ingen være tjent med”, fortæller Henrik Therkelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afhængig af billettypen koster det i dag mellem 495 kr. og 1.325 kr. at benytte luftbroen mellem Sønderborg og København.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk