Alsingergildet præsenterer bog om danske bjerge

7. juni 2015 Kultur
images

Høgebjerg.

Med Alsingergildet som lokal arrangør præsenterer norske Roger Pihl fredag den 19. juni sin nye bog “Danmarks bjerge – fra det laveste til det højeste”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker på Als’ højeste bjerg, Høgebjerg ved Asserballe, som er med i bogen. Der bydes på smuk udsigt, fortællinger om bjerget og mulighed for at købe et signeret eksemplar af bogen.

“Forfatterens tilgang til vore bjerge passer fint med den glade og stolte tilgang, vi har til vores ø. Han har også en god humor, som vi faldt for, og så er der jo et alsisk bjerg med i bogen. Derfor vil vi gerne være med til at præsentere bogen”, siger viceoldermand i Alsingergildet, Johannes Diederichsen, Oldenor.

Diederichsen er i øvrigt, som nogle få andre profiler, som har hjulpet forfatteren undervejs i hans research, nævnt i bogen. Forfatteren fortæller bl.a. om nogle kvababbelser med det alsiske sprog, skriver Alsingergildet i en pressemeddelelse.

Mød forfatteren

Præsentationen indledes på Høgebjerg kl. 15, hvor gildebrødre fra Alsingergildet byder velkommen og introducerer forfatteren. Ebbe Enøe, afdelingschef i Land og Natur, fortæller om naturen på stedet, og der er fællessang: Langt højere bjerge.5b83fdb7-9a0b-4f94-ac82-1d6e48ecb7a8_l

Omkring kl. 16 forlægges scenen til Asserballe Sognegård, hvor Alsingergildets mangeårige oldermand og næsten-nabo til Høgebjerg, Hans Jørgen Clausen, Kettingskov, fortæller om bjerget, inden Roger Pihl fortæller om sin bog og signerer bøger.

Man skal huske kontanter, hvis man ønsker at købe bogen på stedet.

Arrangementet slutter med et lille traktement, hvorfor tilmelding er nødvendig – senest den 15. juni – til Hans Jørgen Clausen på tlf. 74 47 41 77 eller e-mail: blommesgaard@bbsyd.dk

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk