Alsion: Gratis film om ørkenliv og abeliv i storbyen

11. september 2015 Kultur

Der er gratis film for hele familien i Koncertsalen Alsion næste fredag, når Koncertsalen Alsion og Europas største festival for naturfilm viser to naturfilmsdokumentarer af allerøverste kvalitets-skuffe, skriver Center for Kultur i en pressemeddelelse.

Green Screen Film Festival og Alsion gentager sidste års succes med at vise nogle af de bedste naturfilm netop nu. Det sker 18. september, når Koncertsalen Alsion har film om den levende ørken og abelivet i storbyen på storskærm.

Green Screen Film Festival og Alsion gentager sidste års succes med at vise nogle af de bedste naturfilm netop nu. Det sker næste fredag, når Koncertsalen Alsion har film om den levende ørken og abelivet i storbyen på storskærm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Green Screen er Europas største internationale filmfestival for nogle af verdens bedste naturfotografer. Igen i år vil festivalen medbringe to af årets bedste naturfilm, som kan nydes på storskærm i Koncertsalen Alsion: ”The arid Namib“ af japanske Makoto Kita og Charlie Luckock’s „World’s wildest City: Manaus“.

Filmaftenen starter klokken 19, og der er gratis entré.

Den første film handler om det ofte ukendte liv i ørkenen. Den bygger på at overraske tilskuerne med, hvor meget liv, der findes selv i verdens tørreste og varmeste områder. Den anden film er en kortfilmsdokumentar, der i flotte billeder viser mødet mellem naturens jungle og den menneskeskabte jungle: Hvordan ser det ud, når menneskets byer graver sig så langt ind i abernes levesteder, at man nu må dele området med hinanden?

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er to fantastisk flotte film, der helt klart vil imponere og ikke mindst overraske os alle sammen. Tag nu de film, vi så sidste år: Den om den sydjapanske kuffertfisks ynglereder og den om spionkameraerne blandt pingviner. De to film viste vi sidste år her i Alsion – og først i søndags et helt år efter kunne hele Danmark se det i BBCs film på DR1. Det viser altså, at det er nogle meget store film, der er med på festivalen”, siger kulturkonsulent Tanja Zeba fra Center for Kultur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slanger, kryb og skolebørnalsion

Lige som sidste år samarbejder Koncertsalen Alsion, Center for Kultur og House of Science om også at vise filmene for Sønderborgs skolebørn. Det har skolerne taget så positivt imod, at den oprindeligt ene filmforevisning klokken 10 blev udbooket på tre dage, så en forestilling nummer to måtte sættes op. Også her er der allerede rift om pladserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Før og efter filmene vil eleverne kunne komme helt tæt på flere af de dyrearter, der er med i ørkenfilmen, når de møder blandt andet slanger, edderkopper og andet kryb.

Aftenens filmforevisning starter klokken 19.

Der er gratis entre, og der uddeles ikke billetter.

Dørene åbner klokken 18.30.

Læs mere om Green Screen Film Festival på www.greenscreen-festival.de.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...