Alsion: Schleswig-Holstein Musik Festival med to koncerter i Alsion

1. juli 2015 Kultur

En af Nordens største, klassiske festivaler placerer atter to koncerter i Koncertsalen Alsion i 2015. Sæt kryds ved 23. juli og 22. august.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Schleswig-Holstein Musik Festival lægger to fremragende koncerter i Koncertsalen Alsion i 2015.

Den første koncert foregår 23. juli og er et ”crazy crossover” mellem jazz og klassisk musik, når de to svenske super-trombone-spillere Nils Landgren og Christian Lindberg indbyder til svensk trombone-topmøde sammen med Schleswig-Holstein Festival Orchester, skriver Center for Kultur i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skøre ting

Niels Landgren.

Niels Landgren.

Landgren og Lindberg opfører et værk, som komponist Fredrik Högberg har skrevet specielt til de to messingblæsere, der går for at være to musikalske altmuligmænd af en særlig støbning. De spiller, danser, dirigerer, joker og lover en helt særlig aften. De står foran festivalorkestret, der denne aftalen tæller godt 60 musikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kommer til at lave en masse skøre ting. Stykket indeholder så mange ting, som vi aldrig troede, vi ville gøre”, siger Nils Landgren.

Store Tjajkovskij

Koncert nummer to foregår 22. august og bliver en imponerende aften i Peter Tjajkovskijs tegn. Den legendariske dirigent, Christoph Eschenbach, dirigerer festivalorkestret, der i aftenens anledning tæller 100 musikere. Intet mindre, når nu Tjajkovskij er de store toners og følelsers mester.alsion

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftenen byder på den russiske komponists 1. symfoni, Vinterdrømme, og på uddrag af hans mest populære opera, Eugen Onegin. Det er en opera om altødelæggende kvindebedårere, bedrag og knuste kvindeskæbner. Michaela Kaune synger sopranpartierne, mens Markus Eiche tager sig af baryton-delene — og dermed hovedpersonen Eugen Onegin.

Billetter kan købes på www.alsion.billetten.dk.

Studerende og unge under 26 år betaler halv pris.

Begge koncerter er et samarbejde mellem Schleswig-Holstein Musik Festival, Sønderborg Kommune og Bund deutscher Nordschleswiger.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...