Alsion: SMUK spiller igen en forrygende Nytårskoncert

22. november 2017 Kultur

Forestil dig en aften, hvor du kan nyde masser af god og forskellig musik, hvor en violins smukke toner fylder rummet, hvor to konferencierer fra Slesvigske Musikkorps sikrer masser af smil, og hvor en solist med både stor udstråling og stemme er toppen af kransekagen.

Så har du et billede af, hvad SMUK Nytårskoncert 2018 fredag 26. januar 2018 i Koncertsalen Asion omtrent er for en størrelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og så alligevel ikke helt.

På scenen er naturligvis også 16 toptunede musikere fra Slesvigske Musikkorps med den militære forkortelse – SMUK.

“Det bliver helt bestemt ikke kedeligt”, siger Sys Bjerre, der er solist.

Hun har tidligere optrådt med SMUK og kender derfor Martin Knudsen og Lars Birkelund Olsen, de to musikere fra SMUK, der denne aften deles om rollen som konferencier.

Sys Bjerre har haft lynende travlt i november med koncertprojektet Hun Solo, med at skrive ny musik og med at forberede en forårsturné rundt i landets kirker. Og så har hun sammen med SMUK taget hul på, hvad nytårskoncerten præcis skal indeholde.

“Det har været tydeligt, at vi alle holder meget af musik og har svært ved at begrænse os. Vi kommer til at synge alle mulige forskellige ting, og jeg er glad for den musik, vi er endt med. Det bliver meget afvekslende med alt fra Abba til Adele”, sige Sys Bjerre.

Stærkt bliver det også, når den anden af nytårskoncertens solister folder sit talent ud. Kirstine Sand er violinist, og det er så vidt vides første gang, orkesteret har en stryger med som solist.

Nytårskoncerten bliver hvert år overværet af omkring 7000 publikummer ved ti koncerter, hvoraf den i Sønderborg arrangeres af Hjemmeværnet og Lions.

Det er 16. gang at koncerten er på programmet i Sønderborg og det var Hærens Sergentskole, der arrangerede den første i Sønderborg helt tilbage i 2003. Nu har Hjemmeværnet og Lions taget traditionen op og arrangeret koncerterne siden 2015.

Billetter kan som ved de tidligere koncerter købes via billetten.dk eller på turistkontoret.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk