Alsion: Symfoniorkester og musikskoleelever giver gratis koncert

19. marts 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Sønderjyllands Symfoniorkester fortsætter sit succesrige samarbejde med unge talenter – denne gang med musikskoleelever fra musikskolerne i landsdelens musikskoler.

På mange af musikskolerne er der i forvejen sammenspil – men slet ikke i det omfang, som et professionelt symfoniorkester kan tilbyde.

Jacob Elmedal violinist i orkesteret og initiativtager til projektet siger:

”Fornøjelsen ved musik handler først og fremmest om at spille sammen med andre. Dette projekt skal gerne stimulere elevernes motivation og tilføje en ny dimension til deres oplevelse af musikken”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Scenen bliver fyldt godt op til koncerten, for der kommer omkring 35 nye musikere mellem 12 og 25 år med i orkestret til dette projekt. Både strygere, blæsere og slagtøjsspillere, så de fleste af orkestrets musikere er repræsenteret blandt musikskoleeleverne.

Til prøver og koncert sidder musikskoleeleverne sammen med orkestrets musikere og får på den måde støtte og selvtillid, fordi der hele tiden er en professionel musiker som giver de unge musikalsk støtte.

Fremtidens musikere

Artiklen fortsætter under annoncen

Musikchef Nikolaj Andersen siger:

”Samarbejdet med MGK-eleverne og musikskolerne i hele vores spilleområde er vigtigt for symfoniorkestret. Via arbejdet med de unge musikere er vi med til at skabe og inspirere fremtidens professionelle musikere”.

Jacob Elmedal Johansen spiller til hverdag violin i orkestret – men han overvejede faktisk også at blive dirigent. Derfor har han blandt andet gået to år i dirigentklassen på konservatoriet i Skt. Petersborg, inden han fik job i Sønderjyllands Symfoniorkester som violinist.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved denne lejlighed tager han dirigentstokken i hånden og træder op på dirigentpodiet foran symfoniorkestret og musikskoleeleverne.

Onsdag giver det store orkester koncert kl. 17:00 i Koncertsalen i Alsion.

Der er gratis adgang.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...