Alsion: Symfoniorkestret spiller filmmusik for børn

27. maj 2015 Kultur

Troldspejlet er en koncert for børn i alle aldre – ikke mindst dem, som har set tegnefilm, været i biografen eller musikspillet computerspil. Og det er jo næsten os alle sammen. Koncerten spilles mandag den 8. juni kl. 19 – og det er værd at bemørke, at billetpriserne er 100 kroner for voksne og 50 for børn.

”Musik skaber billeder og fortæller historier – den skaber magi. Og det ved filmfolkene,” siger Jakob Stegelmann. ”Forestil jer en film uden musik eller et spil for den sags skyld. Det går ikke. I filmen bevæger de sig, de slås og kæmper, der er monstre og strålepistoler og rumskibe. Og det er kedeligt uden musik.”img_7762

Artiklen fortsætter under annoncen

Jakob Stegelmann er guide, når Sønderjyllands Symfoniorkester endnu en gang kaster sig ud i filmmusikkens verden. Han gæstede orkestret til to meget succesfulde koncerter i marts måned, og nu er der så endnu en chance for at komme med ham ud i rummet, på troldmandsskole – og op at flyve med vrede fugle. Denne gang spiller orkestret nemlig ikke kun filmmusik, men også musik fra TV og computerspil.

”Der er ikke mange, der tænker over, at det rent faktisk er et symfoniorkester og klassiske instrumenter, der laver lydene til Super Mario og Angry Birds,” siger Nikolaj Andersen, som er konstitueret orkesterchef i Sønderjyllands Symfoniorkester.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Eller at det klassiske western-lydspor til galopperende heste faktisk er komponeret af Rossini. Derfor er denne koncert lidt af en øjenåbner-koncert, og vi håber, at det bliver sjovt for både børn og voksne at opleve, hvordan lyden bliver skabt live.”

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...