Alsion: Symfoniorkestrets Skt. Hans-koncert og bålfest

12. juni 2018 Kultur

Traditionen tro slutter Sønderjyllands Symfoniorkester sæsonen af med en Skt. Hans koncert den 23. juni kl. 19.30 efterfulgt af båltale og bål på kajen. I år er der lagt op til en festlig koncert, hvor orkestret byder velkommen til den ualmindelig talentfulde unge pianist Tanja Zapolski, som allerede som 8-årig optrådte som solist i Haydns klaverkoncert. Denne aften er det Griegs klaverkoncert, som hun skal være solist i, skriver sy7mjfoniorkestret i en pressemeddelelse.

Dirigenten er den velansete taiwanesiske dirigent Tun-Chieh Chuang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skt. Hans koncerten med Sønderjyllands Symfoniorkester består i år af nordiske og slaviske toner, som kommer til at danne en perfekt afslutning på en musikalsk sæson med fokus på samarbejdsrelationer med både nationale og internationale solister, dirigenter og andre samarbejdspartnere.

Sæsonen har budt på klassisk musik i mange forskellige afskygninger.

Der har bl.a. været operasamarbejde, som har resulteret i ikke mindre end tre nomineringer til årets Reumert-priser, hvor der var en vinder iblandt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årets sanger 2018 blev nemlig Magnus Vigilius for sin rolle i Valkyrien med Den Ny Opera, hvor Sønderjyllands Symfoniorkester spillede musikken.

Derudover har der også være jazz på programmet i samarbejde med både familien Koppel og Nikolaj Bentzon, og musicalen CHESS spillede for fyldte sale rundt omkring i landsdelen.

Alt i alt en spændende sæson med et bredt fokus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skt. Hans på kajen

Og så kan man kun ønske sig dejlig sommervejr til den efterfølgende bålfest på kajen, hvor Café Alsion står for salg af fadøl, vin og vand, og naturligvis vil der blive grillet pølser med brød.

Og mon ikke orkestret også har spillende musikere på kajen til midsommervisen?

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Erhverv, Sønderborg

Nu kan foreninger søge støtte fra Sønderjysk Forsikring

18. januar 2022 Erhverv

Foreninger, klubber og almennyttige organisationer i Sønderborg Kommune kan søge støtte hos Sønderjysk Forsikrings lokale fællesskabspulje. “Der er 250.000 kroner i puljen og der kan søges frem til 15. december. Fire gange om året vælger vi de ansøgere ud, som vi vil støtte”, siger kommunikations- og marketingschef Bernadette Sparrevohn til SønderborgNYT. De ansøgninger, som ikke […]

Læs mere...