Alsion: Tyske stryger-stjerner spiller på Sønderborg- strenge

16. juli 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Spidsen af tysk musik-ungdom gæster den 26. juli Koncertsalen Alsion med Deutsche Streicherphilharmonie. Solist er den unge, norske violinstjerne Miriam Helms Ålien.

Virksomhed tog initiativet

– Når man producerer verdens måske fineste strenge til strygeinstrumenter, så vil man gerne fremme morgendagens generation af

Verdens bedste strenge laves på Elholm i Sønderborg.

Verdens bedste strenge laves på Elholm i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

musikere på violin, bratsch, cello og kontrabas. Det mener i hvert fald Thomas Zwieg, vicedirektør i det fornemme Sønderborgfirma, Larsen Strings.

Derfor sørger han for, at det tyske prestigeorkester, Deutsche Streicherphilharmonie, besøger Danmark og giver to koncerter, i Ribe Domkirke og i Koncertsalen Alsion. Som noget helt ekstraordinært er strygeelever fra MGK- og talentlinjen af de Sønderjyske musikskoler inviteret til fælles workshops og samspil med orkestret.

Rugekasse for stjerner

Artiklen fortsætter under annoncen

asdg

Miriam Helms Ålien vandt Den Norske Musikpris i 2012

Filharmoniorkestret blev dannet for over 40 år siden og har siden turneret i mange lande verden over. Flere af nutidens største stjerner har trådt deres barnesko i orkestret, der kun optager medlemmer efter omfangsrige og hårde optagelsesprøver. Eksempelvis skal man være prismodtager i konkurrencen ”Jugend musiziert” for overhovedet at kunne ansøge. Orkestermedlemmerne må ikke være ældre end 19 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Orkestret bliver ledet af dirigenter fra branchens tunge ende. En af dem er Michael Sanderling, der sidste november optrådte i Alsion sammen med Dresdner Philharmonie. Til koncerterne leder Wolfgang Hentrich de unge mennesker. Solist er den unge norske violinstjerne Miriam Helms Ålien, der i 2012 vandt Den Norske Musikpris.

Publikum kan glæde sig til ”noget af det, vi alle kender” fra komponister som Mozart, Mendelssohn og Tjajkovskij – glad og optimistisk sommermusik.

 

70 strygere på én gang

Artiklen fortsætter under annoncen

Thomas Zwieg glæder sig til at kunne præsentere orkestret i Danmark for første gang.

– Det er et rent strygeorkester, men er med sine 70 musikere lige så stort som et professionelt symfoniorkester. Det giver en enestående stor og meget intens strygerklang. Det er sjældent, at man kan opleve SÅ mange strygere på én og samme gang, siger Thomas Zwieg.

Han understreger orkestrets kunnen:

– Deutsche Streicherphilharmonie er et ungdomsorkester, som i sin musikalske kvalitet sagtens kan måle sig med professionelle orkestre. Jeg har oplevet orkesteret ved koncerter i Tyskland og var dybt imponeret over disse unge musikeres smittende musikalitet, spilleglæde og begejstring, fortsætter han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerterne starter klokken 20. Billetter kan købes på www.sonderborgbilletten.dk eller på Turistkontor.

Koncerterne er støttet af Bund Deutscher Nordschleswiger, BDN, Sønderborg Kommune, Aabenraa firmaet MSC-Technology samt Larsen Strings A/S.

Program

Mozart: Strygerserenade „Eine kleine Nachtmusik”

Kilar: „Orawa” for strygeorkester
Mendelssohn: Violinkoncert d-mol

Tjajkovskij: Strygerserenade i C-dur
Solist: Miriam Helms Ålien, Norge
Dirigent: Wolfgang Hentrich

Bestil billet Her

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2022 Kultur, Sønderborg

Bandet Cube fejrede 40 års fødselsdag

25. september 2022 Kultur

Det lokale rockband Cube runder 40 år den 27. september og det blev lørdag aften fejret i Borgerforeningens hus på Kær. Igennem de 40 år har Cube spillet til utallige lokale festivaler, samt private fester og julefrokoster mm. Musikstilen er bred, men har i alle år ligget i blues- og rockgenren, og dansegulvene er gerne […]

Læs mere...