Alskoncertens liv står og falder med penge fra kommunen

2. december 2016 Kultur

Forvaltningen har modtaget en ansøgning fra foreningen Alskoncerten.dk.

Foreningen oplyser i ansøgningen, at de i 2016 har haft et underskud på 204.000 kr. ved gennemførelse af slotskoncerten En Søndag på Als i sommer.

Foreningen søger derfor om en underskudsdækning på 204.000 kr. til at betale deres kreditorer.

Herudover søger foreningen om en forhøjelse de næste tre år, så det nuværende årlige kommunale tilskud på 75.000 kr. sættes op til 250.000 kr.

Foreningen Alskoncerten.dk oplyser, at foreningen bliver sendt til inkasso af de fleste af kreditorerne den 15. december 2016, såfremt foreningen ikke afholder sine udestående inden da.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen oplyser ydermere, at den sandsynlige konsekvens, hvis regningerne ikke betales, er, at bestyrelsen må erklære foreningen for insolvent og lukke foreningen med tab for kreditorerne til følge.

Nu er det op til byrådet, om man vil give en eneste krone ekstra. Kommunen kan vælge at sige helt nej til at snede penge. Politikerne kan også vælge alene dække årets underskud og eventuelt også investere i foreningens fremtid, så der stadig bliver spillet koncerter i Slotsparken i Augustenborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningen foreslår, at økonomiudvalget alene behandler den del af ansøgningen, der handler omdækning af underskuddet i 2016, mens ansøgningen om en forhøjelse af tilskuddet til foreningen behandles i Kultur, Borger og Fritidsudvalget og Udvalget for Kulturel og Regional Udvikling.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...