AlsRevy: Jan Hertz er pædagogisk instruktør

2. marts 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Når Peter Buhl fra Als Revyen hyrer erfarne skuespiller og instruktør Jan Hetz i en weekend, så er det for at stramme hele revyen op, så den kommer bedst muligt ud over scenekanten. Jan Hertz har en helt anden tilgang til tingene end de mange frivillige i Als Revyen har og det betyder, at de kan suge både viden og inspiration.

Jan Hertz er pædagogisk instruktør på Als Revyen.

Jan Hertz er pædagogisk instruktør på Als Revyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg ser mig selv som en blanding af instruktør og pædagog, når jeg er i Augustenborg, hvor jeg sætter gang i en proces, så hvert revynummer fra start bliver oplevet som en helhed af hver eneste af de frivillige”, siger Jan Hertz til SønderborgNyt.

Et rigtigt godt afsæt til at nå helt ud med et revynummer, det er når alle implicerede ser det samme for sig fra starten af. Når alle ved, hvor de skal hen og blot skal arbejde på at finde ud af, hvordan de kommer derhen.

“Derfor kan man starte med at tage teksten, klæde sig ud og så improvisere nogle karakterer indtil den sidder i skabet”, siger Jan Hetz. Her er det vigtigt, at hele flokken forstår teksten på samme måde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokal revy med egne tekster

Als Revyen er speciel på den måde, at det også er frivillige, der skriver alle teksterne. I Nordjylland, hvor jeg også hjælper i en weekend, køber de teksterne fra Leif Maibom og andre professionelle tekstforfattere.

“Når det er frivillige, der skriver teksterne, så skal der kigges på, om de fyrer pointen af for tidligt eller for sent ligesom der skal være en vis udvikling og tempo i nummeret”, siger Jan Hertz. Det er lidt svært at forklare præcis, hvad instruktionen består i. Nærmest er at sige: Lidt af hvert.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og målet er, at hver eneste frivillige skal opleve, at han eller hun bliver lidt bedre ved, at jeg kom forbi – og så skal det samlede hold også stå med flere værktøjer i kassen end sidste år, så helheden Als Revyen også er i udvikling år for år”, siger Jan Hertz.

 

21. februar 2024 Samfund, Sønderborg

Kvindedagen: Kom og hør hvordan kvinder selv arbejder imod reel ligestilling

21. februar 2024 Samfund

Kvindekomiteen i Sønderborg markerer igen i år den internationale Kvindedag og det foregår på Hotel Sønderborg Strand, hvor døren er åben fra kl. 17.30 og arrangementet begynder kl. 18.00. Årets kvindepolitiske emne er mental load, der dækker over den uendelige huskeliste af små og store ting, der skal klares i familien – og det er […]

Læs mere...