Alssund-orkestret har stole til flere musikere

20. oktober 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Når Alssund-orkestret spiller koncerter, så er det med et bredt repertoire, der spænder fra klassisk overdanske sange til opretter og musicalstykker. Orkestret har 4-5 faste koncerter om året og de spilles i blandt andet Broager Kirke, Augustenborg og Musikskolen.

“Vi spiller også den 10. februar i Broager, hvor det er afstemningen, som bragte Sønderjylland hjem til Danmark, der fejres”, siger Hans Neuper, som spiller bratsch. Han fortæller, at Alssund-orkestret er slået sammen af to orkestre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er med i orkestret, fordi det er skønt at spille sammen med andre. Og så er det ret hyggeligt at tænke på, at her er jeg sammen med nogle, jeg har kendt gennem 30 år”, siger han. Og de mange øvetimer i lokalerne på EUC Syd sætter han stor pris på.

Marie Louise Nielsen har spillet med i omkring otte år.

Marie Louise Nielsen har spillet med i omkring otte år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er stor faglighed og så har det vi rart sammen”, siger Hans Neuper til SønderborgNyt. Og når nu musikerne både hygger og spiller godt i fælles flok, så er det en oplevelse at komme ud og give koncerter.

“Vi har været på Drejø og spille. Det var første gang, at folk på Drejø oplevede den slags musik og også første gang, vi var afsted til Drejø”, siger Hans Neuper.

Strygerne lokkede

Når Marie Louise Hansen mandag efter mandag tager turen til EUC Syd for at øve sammen med de 17 andre musikere, så er der en ret enkel forklaring.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Musikken her er for strygere”, siger Marie Louise Hansen til SønderborgNyt. Og hun er 1. violinist i Alssund-orkestret, hvor hun har været på medlemslisten i syv eller otte år.

“Inden jeg troppede op hos Alssund-orkestret, havde jeg holdt pause fra musikken i knap fem år. Så det var bare dejligt at komme i gang igen”, siger 1. violinisten. Hun forklarer, at når hun spiller musik, så bruger nogle helt andre sider af sig selv, end hun gør i jobbet.

“Så musikken gør mig til et helt menneske og så er det jo dejligt at være sammen med så erfarne amatører, som der her”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marie Louise Hansen fortæller, at det især er de koncerter, hvor der er en gæste-solist med, som hun synes er fantastiske.

“Vi har nogle haft nogle af de musikskoleelever, der skal videre til konservatorierne med ude og Per Nielsen har også spillet sammen med os”, siger Marie Louise Hansen.

Kom og spil med

Ib Nielsen vil også gerne dirigere dig, så du bliver en endnu dygtigere musiker.

Ib Nielsen vil også gerne dirigere dig, så du  kan blive en af de dygtige musikere i orkesteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dirigenten, Ib Nielsen, har haft hele sit liv i musikken. Han kommer fra Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor han var den allerførste solo-fløjtenist og han brænder især for kammermusikken.

“Det vigtigste for en dirigent, det er at høre virkeligt godt”, siger Ib Nielsen, som dirigerer Alssund-orkesteret gennem det ene musikstykke efter det andet. Retter lidt hist og pist. Får dem til at prøve igen. Ser de store smil, når alle kan mærke, at det hele lykkes.

“Det er sjovt at være med her. Det er nogle herlige mennesker og så er det en krævende udfordring at dirigere”, siger han.

Hvis du er en af dem, der sidder derhjemme og spiller alene, så kan du ringe til Ib Nielsen på 2012 0580 og aftale med ham, at du gerne vil blive en del af det hyggelige fællesskab, der udgør Alssund-orkestret.

“Vi kan sagtens have flere med. De skal bare have et instrument, der passer til vores musik”, siger Ib Nielsen.

billede

24. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Cristian Oprea er videre i X Factor

24. februar 2024 Kultur

Fredag aften var Cristian Oprea fra Sønderborg for første gang på livescenen i X Factor og det var med nummeret Halskæde af Guldimund – og på tilskuerrækkerne sad begge hans forældre. Da fredagens udsendelse nåede til afgørelsen var Cristian Oprea den sidste deltager, som efter tilfældig rækkefølge, blev sendt videre til endnu en uge i […]

Læs mere...